A Vasember– Mély karakter egy felszínes történetben

Hogy leltem rá?:
A TV2 vetítette 2011-ben, s gondoltam, hogy itt az ideje megnézni végre ezt a filmet, tudva, hogy a főszereplő egész jó kis színész.

 

Történet:
Egy szuperhős karakterrel. Vagy valami olyasmi. Tony Stark, a milliárdos feltaláló főként fegyvereket állít elő, de rájön, hogy sajnos állandóan rossz kezekbe kerülnek, így kénytelen belátni, hogy hasznosabb tevékenységekbe kellene tudását fektetni, például egy olyan szuper páncél-robot megteremtésébe, amivel ki lehet iktatni az ellent és amit csak egy ember tud használni, a készítője, vagyis Tony.
Vélemény:

Bizonyára én láttam későn a filmet, vagy csak nem vagyok oda az ilyesmiért, de közel sem nyűgözött le annyira, mint más képregény-film. Robert Downey Jr. természetesen jó volt, ehhez kétség sem fér. Maga a film viszont közepes, a színész nélkül fabatkát sem ért volna. Voltak jó poénok, s itt-ott jó volt a történet is, viszont unalmasnak és laposnak találtam jó részt. A klimax nem volt igazi klimax, hiányzott belőle… a mélység. Igen, talán a történet volt túl felszínes és klissés. Persze, nekem nem az a bajom, ha vannak klissék, ez természetes, az viszont már igen is számít, hogy hogyan tálalja őket az ember, s itt szerintem ez nem történt meg túl meggyőzően. Egy esti filmnek elmegy, de korántsem az igazi.

Persze az, hogy a RottenTomatoes oldalon 93%-on áll, nyilván azt jelenti, hogy „10.000 légy nem tévedhet”, de én most a kivételek és a vinnyogók közé fogok tartozni.

Reklámok
Kategória: film | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s