Crazy Girl Shin-Bia – A kóreai Fushigi Yugi

Enyhe spoiler!!!

Mi ez? :kóreai képregény (manhwa), shoujo

Manhwa írója, rajzolója: Hwang Mi-ri

Megjelenés: 2008-ban fejeződött be

A manhwák, vagyis a kóreai képregények legalább annyira szórakoztatóak tudnak lenni, mint japán társaik, persze, csak ha akarnak. Hwang Mi-ri, a szerzője több shoujo típusú képregényt is készített, ezt 2008-ban fejezte be, ha jól tudom. Az ember szeret hasonlítgatni, s a sok shoujot olvasók bizony egyből kiszúrják, hogy ez a történet egy kicsit hajaz a Fushigi Yugira.

Hogy leltem rá?:
Egy online manga-olvasón láttam meg a legújabb fejezetét, s gondoltam, egy próbát megérhet a történet, arra gondolva, hogy lesz olyan érdekes, mint a szintén manhwa „Love in the Mask”.

Történet:

Na de lássuk csak, mink van. Shin Bia egy fiatal, felső középiskolás lány, aki mély szegénységben él, de csodaszép és rettentően erős.Nincs olyan fiú, aki fel tudná venni a versenyt vele erőben. A vonzó és erős lány ettől eltekintve nem túl okos, illemről még csak hallomásból sem tud és borzasztóan lusta. Aztán egy szép napon kiderül, hogy van egy alteregója egy másik, Celestial (mennyei, égi) Shin Bia, aki egy középkori világban él, s épp készül feleségül menni az egyik legerősebb, legsatöbbibb férfihoz, Yoo Baekhez. Persze ennek nem mindenki örülne, s Celestial Shin Bia előrelátja saját halálát, ezért némi mágia segítségével a mi Shin Biánkat varázsolja a középkorba, hogy átvegye a helyét. A cseréről persze csak egy valaki tud, a cselédek vezetője, akinek az a hálátlan feladat jutott, hogy a mi Shin Biánkat felkészítse az evilági életére.

No de ő nem hagyja magát, nem elég, hogy kilóg a sorból, nem illemtudó, még haza is akar szökni. Így bizony nem lesz egyszerű összeházasítani Yoo Baekkel, akit csak perverz démonkirálynak nevez el, mert először azt hiszi, a pokolban van. Mindenki döbbenten veszi tudomásul, hogy a szelíd, intelligens Shin Bia megváltozott, s ehhez kétség kívül nehéz hozzászokni. Ám a történetnek gördülnie kell tovább, ugye.

Yoo Baek nagy riválisa, Mu Yeong, aki titokban Fekete Párduc néven bérgyilkos, furcsa kapcsolatba kerül Shin Biával, ő az egyeten, akinek a lány bevallja, hogy ő nem „az” a Shin Bia. Mu Yeong mellesleg arra készül, hogy elfoglalja a trónt, hogy bosszút álljon a népéért.

Vélemény:

A történet érdekes, humoros és gyakran Shin Bia viselkedése több, mint kínos. Bár minden elem adott benne, ez a manhwa nem arra megy rá, hogy minden vonalat tövig kiaknázzon, vagyis nem részletez agyon semmit, nem hagy minket túl sokáig a sötétben.

Roppant fura, hogy a férfi főszereplő nem Yoo Baek, hanem Mu Yeong, hiszen Mu Yeong nem csak többet szerepel, de sokkal szimpatikusabb is a történet 3/4-ében. Aztán jön egy kis pálfordulat, s Shin Bia hirtelen megszereti Yoo Baeket. Kétségtelenül egyedi megoldás. A történet vége kicsit elnagyoltnak tűnt egyébként. Negatívuma mindenképp a számos kihagyott lehetőség, szituáció és a hirtelen szerelem előbukkanása.

Amit még mindenképpen érdemes megjegyezni, hogy az összes shoujoból ismert karakter felbukkan, szinte egy klisét sem hagy ki a történet, ennek ellenére jó és szórakoztató a végéig. Én a shoujo rajongóknak mindenképpen csak ajánlani tudom.

Reklámok
Kategória: manhwa, shoujo | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s