School Rumble- Fiatalság, bolondság avagy az iskolás-romantikus-vígjátékok egyik csúcspontja, a félreértések vígjátéka

A School Rumble elsősorban vígjáték, másodsorban szerelmi történet, harmadsorban az iskolai életről szól, negyedsorban pedig a fiatalságról. Ezeknek a kombinációja, plusz egy csipetnyi dráma pedig garantálja a minőséget.

A történetnek két főszereplője van, az egyikük Tsukamoto Tenma, a lassú felfogású, gyerekes, idióta és ügyetlen lány, aki végtelenül szerelmes a csendes, fura, ám sok mindenben kiváló Karasumába, a sorozat legpasszívabb szereplőjébe. Bár könnyű lenne neki szerelmet vallani, de Tenma nem adja fel, egy éve van arra, hogy Karasuma elköltözése előtt kimondja a szót: „Szeretlek!”. A másik fronton ott van Harima Kenji, a motoros, delikvens, verekedős, idióta, önámító srác, aki Tenma miatt hord napszemüveget, jár iskolába, s próbál jó fiú lenni, mert Harima Tenmába szerelmes.

További szereplőink, Eri, a gazdag lány, aki félvér, s bár sok mindenben jó, mégis… vannak gyengéi, Mikoto, az erős, okos, vidám, mindenki haverja-lány, aki szerelemben úgy tűnik, elég béna, Akira pedig titokzatos, mosolyogni szinte nem is látni, de nagyon profi, félelmetesen is az és persze a legfontosabb számára a pénz. Ezenkívül ott van Yakumo, Tenma húga, aki a nővérénél sokkal érettebb, de mivel ő egy kicsit fura, ezért nehezen barátkozik és nyílik ki másoknak. A fiúk közül érdemes megemlíteni Hanait, aki a tökéletes diákelnök, nagyon kötelességtudó, de végtelenül Yakumo mániás, Imadori egy gyereksorozat nagy rajongója, állandóan más lánnyal randizik, gyengéje a D (mell-méret) és… még sorolhatnám hány és hány szereplő van, Lala, Ichijou, Sarah, Yoshidayama, Asou, Mai, Itoko, Tani és Togo.

Ebből is látszik, hogy nagy szereplőgárdával van dolgunk, az összes diákfajtát összeszedi a sorozat és az ő szerelmi sokszögeikből, hülyeségeikből alakul ki a történet, aminek, bár néha nehezen hihető, de van eleje és vége is.

Az egész történet a fiatalságról szól, arról, hogy milyen apró dolgokat hiszünk drámainak ezek alatt az évek alatt, a szerelem mennyire tesz minket bolonddá és hogy a lényeg mégis csak az, hogy legyünk bármilyen különlegesek, egyediek vagy unalmasak, környezetbe olvadóak, a lényeg mégis csak az, hogy élvezzük ki a középiskolában eltöltött éveket együtt a többiekkel, mert ez olyan, ami egész életünkben elkísér minket.

Sok jellemfejlődés és visszafejlődés van, kiemelném Harimát, aki a legtöbb lelkiválságon esik át. Az ő legnagyobb jelenete, amikor a motoron ül az elején a kétoldalas képen az ujjatlanában, s a másik a történet végén, amikor eldobja a napszemüvegét. Epikus, ennyit mondhatok.

Reklámok
Kategória: anime, manga, shoujo, vígjáték | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s