The Apprentice UK – 7. évad 4-7. rész SPOILER!!!

SPOILER!

És folytatódik a kutatás az üzleti partner után Lord Sugar számára. A képen Jimet láthatjátok. Ő a nagy esélyesek egyike.

Először is a 4. részben két terméket kell kiválasztani, amit utána el kell adniuk szolgáltatásként a versenyzőinknek. Ez a két szolgáltatás pedig a szépségipar, illetve a kozmetika területéről való. A lényeg: minél több embert kiszolgálni. A vesztes csapat 3 órán keresztül hagyta ott ülni a fenekén az egyik tagukat, s nem volt annyi eszük, hogy felküldjenek hozzá kuncsaftot. Öcsém… mondjuk a csaj is elvolt magában, igazából ő is lemehetett volna a többiekhez, hogy mi a franc van már. A többiek a termékeket árulták, de a feladat lényege az volt, hogy a kezeléseket árulják, mert abból jön pénz, nem a termékekből. A győztes csapat majdnem elbukott a túlbuzgó Susanen, akinek kozmetikai cége van, s túl… túl lelkes volt. Bár Elly, aki csak a fenekén ült, elmehetett volna, s Tom is ott ülhetett volna a projekt menedzser mellett a legvégén, mégis Felicityt, a PM-et rúgta ki Lord Sugar.

A következő részben ki kellett találni egy állateledel márkát, kellett hozzá csinálni egy 30 mp-s reklámot és el kellett adni az ötletet a cégeknek. Az egyik csapat kutyakajára, a másik macskakajára szakosodott. Vincent Jim ötletére „Every dog” (Minden kutya) hagyatkozva egy minden kutyának jó eledelt kreált és próbált meg eladni, pedig a fókuszcsoportban megmondták, hogy ezt nem lehet. Különben is az „Every dog” azt érezteti az emberrel, hogy kis társa nem egyedi, pedig az. Glenn macskakajája jobb ötlet volt eleve, bár figyelmen kívül hagyta a fókuszcsoport és a többiek véleményét, szóval kicsit szenyó volt, na de a lényeg, hogy nyert. Vincent, ahelyett, hogy az ötletgazdát, Jimet hozta volna be magával a kirúgandó 3 személy közé, behozta a csapat egyik olyan tagját, aki a legjobban teljesített és behozta Elly-t, aki megint csak semmilyen volt. Ezért Lord Sugar kirúgta Elly-t, de aztán Vincentet is, amiért az képes volt Jimnek fedezni.

A hatodik részben a csapatoknak el kellett indítaniuk egy szemét-elszállító céget, s a lehető legtöbb pénzt kellett kihozniuk a dologból. Helen átkerült a lúzercsapatba (Logic), s rögtön pm lett, s összeszedte a bandát, az elejétől a végéig a markában tartotta a gyeplőt. Zoey a másik csapatban totál katasztrófa volt, sírt, teljesen letört, úgy kellett felkaparni a padlóról. Másnap aztán megjött a csapat esze. De késő volt, mert Helenék nyertek 6 fonttal. Fú, ez szoros volt, de Helenék megérdemelték. Zoey bevitte magához Susant, aki szegénykém nagyon idegesítő tud lenni, s az elején azt se tudta, hogy mit csinálnak, de csak jó munkát végzett mindezek ellenére. A másik jelöltje Edna volt, aki annyira túlzásba vitte az önfényezést, hogy Lord Sugar végül kitette a szűrét.

A hetedik részben ingyen újság koncepcióját kellett kitalálniuk úgy, hogy az elég vonzó legyen azoknak, akik hirdetéseket akarnak leadni benne. A cél, hogy minél több pénzt gyűjtsenek be a hirdetőcégektől, vagyis, hogy a hirdető cégek minél több oldalnyi hirdetést, minél többért megvegyenek. Az egyik csoport vezetője Natasha lett, aki a fiatal srácoknak szóló inkább üzleti, mint pucér nős vonalat képviselve. Illetve ez volt az ötlet, de Natasha tök elszúrta az egészet azzal, hogy beleerőszakolt a címlapra egy alsóneműs nőt. A másik csoportban Jim lett a vezér, s ő a 60 év felettieket célozta meg, mert az a piac viszonylag üres. Bizarrnak tűnik elsőre, de az ötlet alapjáraton nem volt rossz, csak ők is lenézték az olvasóikat, mint a fene, és az újságcíme „Hip Replacement” (Csípő áthelyezés) lett, ami lehetne egy irónikus, vicces cím, de nem volt az. Végül bele is buktak ebbe a hülyeségbe, meg abba, hogy Jim nem volt hajlandó tárgyalni az árakról a hirdetőkkel. Jim végül Glennt és Susant vitte be magával a lúzerekhez, s konkrétan Susanre kente az egészet, de Nick, Lord Sugar szárnysegédje megvédte a lányt. Jim hevesen védekezett, így Glenn került ki (szerintem jogtalanul) a versenyből.

Reklámok
Kategória: 7. évad, reality show, The Apprentice UK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s