The Apprentice UK 7. évad 8-10. rész

A nyolcadik részben irány Franciaország, ahol vevőket kell keresni két kiválasztott brit termékre. Most Tomon a sor, ő lesz Logika PM-je, míg Venturé Susan lesz. A csapatok egyik fele Párizsba megy, hogy felmérje a piacot, míg a másik fele megnézi az árukat. Logicból a franciául jól tudó Melody és a franciát nem beszélő Leon mennek Párizsba, Venture-ből pedig Jim és Helen.
Van itt mindenféle holmi, elektromos szobabicikli, egy babzsák fotel, amiből kis fekvőalkalmatosságot lehet készíteni, egy képeslap, amiben magvak vannak, ha kinőnek, akkor egy 3D-s képeslapot kapunk, egy pókszerű, állítható mobil és egyébtartó, egy olcsó jojószerű játék, egy teáskanna alakú lámpa, egy hátizsákká alakítható gyerekülés autóba stb.. Susan azon variál vajon a franciák szeretik a természetet, vagy  a gyerekeiket. Hát ö… Mert hát ő semmit sem tud a franciákról. Komolyan, mintha egy másik bolygóra készülne eladni árut ez a lány. Susan továbbítja Jiméknek, hogy nézzék meg, mit szólnak a franciák a gyereküléshez és a babzsákfotelhez. Helen megpróbál franciául beszélni, de nagyon belesül a telefonálásba.
  Tom is továbbítja az ötleteit a gyerekülés, a lámpa és a 3D képeslap. Melody egyből ellenkezik, hogy ugyan ki cipelné hátizsákban a gyerekülést, miért nem hordja azt a kocsiban. A közvéleménykutatást Melodyék a metróban végzik, s legtöbben a lámpa és a gyerekülés közül az utóbbit választják, de voltak olyanok, akik szerint az emberek inkább metróznak. Persze ez a közvéleménykutatás a metróban zajlott. Leon, mivel nem tud franciául, ezért inkább lerajzolta a lámpát és a gyerekülést. Melody meggyőzi Tomot, hogy a lámpát adják el, mert az hű, milyen jó, így ők a 3D-s képeslap és e mellett döntenek, míg Susanék nagy egyetértésben a mobil és egyébtartó cuccot és a gyerekülést választják.
Jön az eladás napja, nosza irány Párizs. Melody szervezte a találkozókat, s nem hajlandó azokon osztozni, mert az nem igazságos, hogy az időpontokat, amit ő szerzett másnak adja. Nem mintha nem ő lett volna Párizsban a legtöbbet. A lényeg, hogy 8 időpontból egyet azért átadott Toméknak, s Tom semmit nem tudott eladni. Szívás. Melody és Leon pedig szépen adták el a lámpákat, de Susanék és Helenék is teljesen belendültek. Vajon ki nyer?
A nyertes egyértelműen Susan csapata lett, Helen pedig rekordmennyiségű gyerekülést adott el. Tom viszont nem adta el jól a terméket annál a cégnél, ahol Lord Sugar időpontot egyeztetett neki. Lord Sugar szerint Tomnak szembe kellett volna mennie a csapata akaratával, Melody szerint az ő közvéleménykutatása csak iránytadó, nem kell rá hagyatozni teljesen. Leon nagyon csendben ül, ezért el kezdik beszéltetni, hogy ő mit csinált. Hát ő rajzolt képeket. Aha. Aztán Melody mondja, hogy hát mindenhol ő akart eladni, de megengedte Leonnak, hogy ő is eladhasson termékeket azokon a találkozókon amiket a nő szervezett. A másik csapatban Jim mindenkinek szerzett időpontot, de Melody önzőzött. Tiszta helyzet, Melody és Leon mennek vissza Tommal. Sir Alan arról érdeklődik, hogy Melody miért kapta azokat a díjakat, amiket idáig elnyert, de Melody válaszai ködösek. Aztán megkérdőjelezik Tom komolyságát, hiszen úgy döntötte el, hogy ki tartsa a kiselőadást, hogy feldobott egy érmét. Tom aztán megvédi magát és elmondja, hogy eddig mit tett le az asztalra a valós életben. Lord Sugar végül Leont küldi el, aki nem csinált semmit. Melody pedig dicséretet kap, amiért tökösebb, mint Leon és Tom együttvéve.

A kilencedik részben a csapatoknak édességet kell készíteniük, amit aztán el kell adniuk. Helen, Jim és Natasha egy csapatban vannak, és Helen lesz a PM, míg a másik csapatnál Zoey lett, aki egyszerűen félreállította Susant, aki szintén PM akart lenni. Helenék gyerekeknek szánják az édességet. Melody szerint pároknak kéne csinálni valami kis kekszikét, amin osztozhatnak. Zoey elmenne a kekszgyárba, de Melody és Susan lebeszélik erről, s azt mondják, hogy ő inkább foglalkozzon a külcsínnyel, dobozolással stb.-vel, s végül beadja a derekát. Tom nagy ötlete a „vészhelyzet keksz”, mait vészhelyzet esetén lehetne fogyasztani. Ö… oké. Vagy legyen keksz a kekszben! De Melody ötletei sem éppen… eladhatóak. Kitalálta, legyen ez a keksz az új popcorn. He? Fog egy tésztát és mályvacukrot és chipsfélét rak hozzá, ezeket pedig összegyúrja. Gusztustalan és ehetetlen már látszatra is.
Jön a próbakóstolás. Jim, a főpék nagy sikert arat. Tom szintúgy, de Melody állandóan vernyákol, hogy „Nekem ez nem tetszik”.
Helenék a gyerekeknek tervezik az egészet, csillagcsokival meg mindennel, míg a másik csapat nem egy luxusédességet csinál, de keksz lesz a kekszben egy kis tejcsoki bevonattal. Jöhetnek a promóciós eladások. Melody és Tom egy szerepjátékot játszanak, de nagyon gáz lett. Zoey dicséri a kekszet, finom, mondja elégetten. Ám nincs célcsoportjuk és ez nagy baj. A másik csapatnál Natashát kicsit lenézi Jim és Helen, ezért nehezebb megnyilvánulnia mások előtt. Jim pedig túloz és ontja magából az ígéreteket.
Jöhet a tárgyalóterem. Helenék 800 000-es rendelést kaptak a 3 cégtől, míg Zoey-ék semmit. Semmit. Miért? Két oka volt ennek. Egyrészt a keksz csomagolása nem harmonizált a tartalmával, vagyis a keksz túl „olcsó” ízű és minőségű volt. Tom azzal védekezik, hogy ő ne tudta, hogy luxuskekszet készítenek. Lord Sugar felelősségre vonja Zoeyt, hogy ő, aki ilyen helyen dolgozik, készített már ételeket gyárban stb. , miért nem ment el maga elkészíteni a kekszet? Hiszen ő ért hozzá papíron a legjobban. Melody szerint ő nagyon is kreatív volt, Tom azzal érvel, hogy Melody ötletei senkinek sem tetszettek. Melody szerint az volt a baj hogy nem volt célcsoportjuk. Zoey és Melody elkezdenek veszekedni és személyeskedni. Zoey megemlíti, hogy múltkor Melody úgy ment vissza a többiekhez, hogy őt megdicsérte Lord Sugar a díjaiért (holott ez inkább szarkazmus volt a részéről, mint dicséret, de hagyjuk). Zoey szerint neki semmilyen személyes probléméja Melodyval, mire Sir Alan azt mondja: „Tényleg? Hát engem aztán jól megtévesztettél pedig.”. Lord Sugar megkérdi Susant, hogy mivel ő Zoey-val dolgozott, ők megállapodtak, hogy Zoey nem viszi be magával Susant, ha vesztenek? Mert eddig Susan nem igazán szólt Zoey ellen. Ezután Susan elmondja, ő mi gondol, politikailag korrekt módon. Szóval Melody és Tom mennek vissza Zoey-val. Melody nem jön ki jól másokkal, Tom túl sokszor veszít, s nem csillogtatja meg a tehetségét túlságosan, Zoey pedig nagy hibát követett el, amikor nem a termék gyártására koncentrált, hanem a csomagolásra. Zoey szerint ő már akkor tudta hogy a keksz rossz ízű, amikor megkóstolta, de mi még emlékszünk, hogy mennyire dicsérte. Tom szerint Zoey-nak kéne mennie, mert miatta nem volt harmónia a termék és a csomagolás között, Zoey szerint ez nem igaz, szerinte Melody nagyon rombolta a csapatot a jelenlétével, de mégis Tomot küldené el a termék miatt. Végül Zoey-nak kell mennie, mert nem figyelt a termékre és nem ő ment el gyártani azt.

A tizedik részben a csapatok kapnak egy vagon árut, amit el kell adniuk. Ezután vissza kell menniük a raktárba és újra be kell fektetniük a kapott pénzt abba az áruba, ami a legkelendőbb volt, így tudnak több és több pénzt szerezni. Vagyis a lényeg a szerzett pénz újra befektetése. Tom hevesen bólogat, Sir Alan azt mondja, ha nem hagyja ezt abba, a kocsija hátuljába tuszkolja ott ő lehet a bólogatós kutya. Meg kell hagyni, amióta a műsor elindult, Tom idegesítően bólogatott mindig. És megkapja az ultimátumot, ha most sem mutat semmit (ami nem igaz, hogy eddig nem mutatott semmit, inkább csak nem állt a sarkára), akkor repül.
Nosza rajta, Melody, Helen és Tom a Logicban, Jim, Susan és Natasha pedig a Venture-ben vannak. Melody bejelentkezik PM-nek, mivel már régen volt az, míg a másik csapatban két jelentkező is akad, Susan és Natasha. Jim lesz a döntőbíró, s szerinte Natasha az alkalmasabb PM-nek ebben a feladatban. Venture eladásban nagyon jó, Natasha a bólogató kutyát adja el nagyon hamar, míg Jim az esernyőket. Jim nagyon zseniális volt egész nap, ő erre született, eladásban ő a legjobb, ez kétségtelenné vált. Szóval míg Jim és Natasha az utcán árulta a portékáit, addig Susannek házról házra kellett járnia. De nem járt sikerrel. Miközben az autóban ült, el is aludt.
Helennek az a zseniális ötlete támadt, hogy kiskereskedőknek adják el a termékeket, így többet adnak el. Melody támogatja az ötletet, de kérdem én, egy angliai „száz forintos” (egy fontos) boltba hogyan akarnak eladni egy 50-25 font értékű árut? A csapat neve „Logika” annyira ironikus, hogy az már fáj. Eközben Tom egyedül árul, egész sikeresen. Nála is a bólogatós kutya fogy a legjobban. Jim szeretné, ha Natasha előjönne egy stratégiával, de a nő még Susan jelentésére vár.
  Natasháék este vesznek még bólogatós kutyákat és esernyőket. Tom visszajelenti Melodyéknak, hogy a bólogatós kutya gyorsan elkelt. Susan eközben vesz egy kisboltba karkötőket, mert ő azokat tudja eladni a leggyorsabban. Melody és Helen is bevásárolnak, utazáshoz hajszárítót, kiránduláshoz teafőzőt, digitális ébresztőórát, telefontöltőt… de bólogatós kutyát, azt nem vesznek. Helen kritizálja ezért Melodyt, úgy érzi a lány nem elég összeszedett. Tom nem érti, a lányok miért vásároltak hülyeségeket, amikor tisztán elmondta, miből fogyott a legjobban. Másnap reggel Helen, most először a műsor 7 évados története során, át akarja venni a PM tisztséget Melodytól, aki köszöni, de nem adja át a helyét.
Most Melody és Tom árulnak együtt, míg Helen egyedül árul teljesen máshol. Jim most egyedül árul, szuperül. Még öleléseket is osztogat. Susan és Natasha eközben nem jönnek ki jól egymással, Natashát irritálja Susan, Susant pedig Natasha. Hát igen. Melodyék befektetnek a telefontöltőbe ismét a nap folyamán, míg Helen otthagyja a helyét, hogy egy kiskereskedőnek eladja az áruját. Cserébe aznap már nem tud árulni. Eközben Jim figyelmezteti Natashát, hogy kezdenek kifogyni az áruból, itt az ideje újra befektetni a pénzüket, de a nő szerint van még elég árujuk. Jim végül vehet még esernyőt, de már túl későn, mire elmenne árulni őket, lejár az idő. Helen hiába vett ágyneműket, nem tudta eladni.
Jön a tárgyalótermi csata. Helen egyből betámad, szerinte Melody nem szervezte meg az eladásokat, meg minden. Lord Sugar nem érti, Helen minek akart a kiskereskedőknek eladni bármit is, ennek semmi értelme. Kiderül, hogy nem vettek bólogatós kutyákat, hiába voltak azok kapósak. Mindenki mélyen hallgat. Venture-ben Jimet dicsérik, Susant pedig nem, mert az első nap csak egy ágyneműt adott el, ami elég lanyha teljesítmény. Aztán kiderül, hogy 20 fontot fektettek be újra. Lord Sugar kiakad, „Ugye most szórakoznak?”. Az egész feladat a masszív befektetésről szólt. Ezért kapnak egy 100 fontos büntetést. Mégis ők nyernek, de a nyerés édes-keserű, hiszen a szokásos jutalom elmarad, amiért ilyen gyatrán teljesítették a feladatot. Melody, Helen és Tom bajban vannak.
Helen elmondja, hogy ha ő lett volna PM, akkor a kiskereskedőktől nagyobb rendelést kényszerített volna ki, de Sir Alanék felhomályosítják arról, hogy ez hülyeség. Azért azt is megjegyzik, hogy Melody is támogatta Helen ötletét. Aztán Melody megkapja a magáét, amiért olyan áruba fektetett be, amit nem tesztelt a piacon, ezért annak eladhatóságát előre nem tudta biztosra mondani. Ellenben, ha pl. bólogatós kutyába fektetett volna, akkor jól járt volna, mert a piactól kapott visszaigazolást. Aztán Tom elmondja, hogy a hölgyekben csalódott, mert a lányok nem hallgattak rá, és Helen a második nap 2 és fél órát töltött csak eladással, a lehetséges kb. 8-10 óra helyett, s egy bizonytalan üzletért, ami ráadásul nem is jött be, utazgatott Londonban össze-vissza. Lord Sugar megkérdi „És melyik agysebész hagyta, hogy ez megtörténjen?”. Tom azzal védekezett, hogy ő erről nem is tudott, Melody pedig azt mondja, hogy most mindenki hirtelen milyen okos lett, pedig senkinek sem volt jó terve ezzel a feladattal kapcsolatban. Hozzáteszi, hogy a feladat alapján neki kéne mennie, de úgy érzi a többiek is felelősek a történtekért. Melody masszív védekezésbe megy át, ő ilyen jó meg olyan jó, szabályosan el kell hallgattatni. Helen az eddigi összes feladatot megnyerte, Sir Alan hozzáteszi, hogy Helen eddig kilencszer volt a nyerő csapatban, de nem minden nyerés az ő érdeme, de Helen erősködik, hogy minden nyerésnél része volt a dologban. Lord Sugar ekkor felveti, hogy a nő eddig mindig csak alkalmazott volt, s eddig nem indította el a saját üzletét, vagyis lehet, hogy Helen jó üzletasszony, de ha nincs olyan ötlete, amit önállóan megvalósíthatna, akkor nincs keresnivalója ebben a műsorban, mert Lord Sugar most nem alkalmazottat keres, hanem üzletpartnert, akinek az ületét és ötletét támogathatja. Tomot azzal „vádolja” a főnök, hogy hiába jó termékszakértő, meg termék kitalálója, satöbbi, az utóbbi tíz hétben mindig utólag veszi észre a problémákat, eső után köpönyeg, ahogy a mondás tartja. Tom végre(?) rendesen védekezik, s elmondja, hogy Helen és Melody túl naivak voltak ebben a feladatba, s hogy Helennek még nem volt önálló üzlete, így tapasztalata sincs a dologban, Melody, pedig nem meglepő módon olyan helyen dolgozik, ahol csak beszélnie kell,s őszintén szólva senki se tudja, hogy Melody mit is csinál valójában. Sir Alan egyetért ezzel, s úgy érzi most egy olyan embert rúg ki, aki nem rossz üzletember, de nem arra való, amit ő szeretne vele kezdeni. Ég veled, Melody!

Reklámok
Kategória: 7. évad, reality show, The Apprentice UK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s