Zettai Karen Children – Különleges képességű lányok nevelése

A jövőben egyre több embernél veszik észre, hogy különleges képességekkel rendelkeznek, van, aki önerőből tárgyakat tud mozgatni, anélkül, hogy hozzájuk érne, mások gondolatolvasók, vannak, akik tudnak teleportálni. Ám létük nem teljesen elfogadott a társadalomban, ezért a B.A.B.E.L. szervezet mindent megtesz azért, hogy a felügyelete alá vonja az összes „espert” Japánban. Az országban három kislány rendelkezik a legnagyobb fokozatú (hetes erősségű) képességgel, ők Kaoru, Aoi és Shiho. A lányok viselkedése aggodalomra ad okot, egyrészt, még csak 12 évesek, de már szadista hajlammal rendelkeznek, s annyira el vannak kényeztetve a főnök által, hogy bármit megtehetnek. Kouchi Minamotot, a szuper intelligens 21 éves fiatalembert nevezik ki a lányok „nevelőjének”, akinek őszintesége és kedvessége leveszi a lányokat a lábukról, olyannyira, hogy mind maguknak akarják őt. A lányok a „The Children” nevű csapat tagjai, s Minamoto segítségével próbálnak beilleszkedni a társadalomba és a legveszélyesebb helyzetekben igyekeznek helytállni, ahol a felnőttek már tudnak mit tenni.
Hogy bonyolódjon a dolog, egy jóslat is aggasztja az ügynökséget, ugyanis könnyen lehet, hogy a három lány felnőtt korukban egy esper felkelés (vagy inkább forradalom) vezetői lesznek, s háborúba sodorják az egész világot. Vajon sikerül ezt megakadályozni? Vajon Kaoru és Minamoto valóban egymásnak teremtettek? Kik a jók és kik a rosszak? Ne ítélj elsőre! Sose! És természetesen a történetben lesz Time Skip is, vagyis ugrunk jó pár évet a történet közben.
Először furán hat Kaoru természete, ami minden csak nem lányos, vagy nőies. De hát ő csak egy 12 éves vadóc kislány, aki valamiért perverz öregembert szeret játszani. Neki van a legpusztítóbb ereje természetesen. Aoi teleporter, Oszakában van a családja, míg Shiho a rendőrfőnök lánya és érintésből tud gondolatokat olvasni, ezért nem szeret senki sem hozzáérni.
A történet végigzongorázza a szokásos szuper képességek kontra normális emberek témakört, de szerencsére itt nem fullad ki. Egy kis fanservice-szel és perverzitással megfűszerezve jó kis sztorit kapunk, vicces, olykor dilis karakterekkel. Minamotot nem lehet nem szeretni, nem az a tipikus shounen manga hős, mégis… olyan jó. Meg mindig rajta csattan az ostor. Szegénykém. Lényeg, a lényeg, egy kellemes szórakozást nyújtó manga, ami shounentől szokatlanul lány főszereplőkkel vonul fel. Persze Minamoto talán az igazi férfi főszereplő. Azt hiszem.

 

Reklámok
Kategória: anime, manga, shounen | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s