Good Ending- Minden jó, ha a vége jó?

Mangaka: Sasuga Kei
Kiadás: 2009-től

Seiji Utsumi, egy átlagos srác, aki szerelmes a teniszcsapat kapitányába. Ám túl szégyellős, hogy bevallja az érzelmeit és megelégszik azzal, hogy távolról csodálja és szereti a lányt. Yuki Kurokawa, aki szintén a teniszklub tagja, rájön, hogy Seiji hogy érez a csapatkapitány iránt, s elhatározza, hogy segít a fiúnak abban, hogy szerelmet valljon és minden jól alakuljon. De ez nem egyszerű dolog.
A történet eredetileg egy one-shot volt, ami nagyon jó volt, így jött belőle a manga-sorozat. Vajon tényleg az lesz a konklúzió, hogy minden jó, ha a vége jó? Ez a romantikus shounen kellően modern és érdekes, a történet alapjáraton jó, a karakterek, bár nem kiemelkedőek, de normálisan átlagosok. Valljuk be, néha jó olvasni majdnem „húsvér” karakterekről is, nem csak szuperhőssé avanzsálódott fenegyerekekről és dinkákról. A történet kicsit kiszámítható, de végső soron ez nem igazán zavaró. Egy kicsit hárem-szaga van, ez a hirtelen a főszereplőre veti magát xy mennyiségű csaj kihagyhatatlan egy shounenből. 😀 Na de, sebaj.

Ami talán nem tetszik benne az a túlspillázás, vagy a túlbonyolítás. Én olvastam a one-shotot, ami egyből eljutott A-ból a B-be, talán ezért érzem erőltetnek azt a sok szenvedést, lelkizést és drámát, amit mostanában (80-as fejezetek) beleszőnek a történetbe. Az átlagos sztoriknak ugyanis van egy problémájuk, nem lehet őket sokáig húzni anélkül, hogy az ne menne a minőség rovására. Jelenleg elég közel áll ahhoz, hogy rosszabb legyen, de mivel még nincs vége, én bízom abban, hogy ez csak átmeneti állapot.

Reklámok
Kategória: manga, shounen | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s