Beelzebub – Démonok, emberek, emberi démonok és hülyeség a köbön

                A cím dicséret, nem kritika, mielőtt valaki félreértené. 2009-ben indult a sorozat, miután a one-shot verziója nagy sikert ért el. A one-shothoz képest a történet, az elbeszélés és a rajzolás is nagyon sokat fejlődött, a jó irányba természetesen.
Van egy iskola Japánban, az Ishiyama, ahova a legelvetemültebb magatartászavaros diákok járnak, akik csak egy dologban kiválóak, a bunyózásban, és itt nem a sport részére gondolok, ők tényleg „szörnyetegek” a maguk módján. Ide jár Oga is, aki szintén nem egy szelíd bárány. Egy nap aztán bizarr körülménye között talál egy kisbabát, akiről kiderül, hogy a démonok királyának fia, s a feladata, hogy romba döntse a Földet. Előtte persze fel kéne nőnie, s egy megfelelő földi halandónak kéne őt babusgatnia addig is. A kis Beelzebub (Be’el) így Oga gondjaira lesz bízva, a démon dada, Hilda felügyelete alatt. Emberi oldalon a fiú csak Furuichira számíthat, aki gyenge, mint a harmat, de mindig Ogával lóg.
Az egészben az a jó, hogy hozza a kötelező szintet, s még ha nem is figyelünk mindig oda, azért tud vicces lenni és maradni ez a manga, ami egy shounennél nem egyszerű dolog. Még nem fáradt ki, s őszintén remélem, hogy most lendül csak be igazán a történet. Ez egy komédia, más shounenek paródiája, bizarr, abszurd, szokatlan, s talán pont ettől is olyan sikeres. A karakterek elég erősek ahhoz, hogy a történetet elvigyék a vállukon, s ami fura, hogy inkább a mellék-, mintsem a főszereplők brillíroznak. Animéje is van, de azt nem láttam, szeretném csak mangában élvezni.

Reklámok
Kategória: anime, Beelzebub, manga, shounen | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s