Folytatása következik – (Orange Maramalade, Detective Conan, One Piece, Beelzebub, Zettai Karen Children)

1. Orange Marmalade – 30. fejezet

             Ott folytatjuk, ahol legutóbb abbahagytuk. Ma Ri a WC-n küzd hányingerével, majd rendbe szedi magát és újra kiáll barátai elé. Azonban látszik rajta, hogy megváltozott. Visszautasítja barátai minden próbálkozását, nem kell, hogy többet foglalkozzanak vele. Nem kell a hála, amiért kölcsönadta a jegyzeteit, de soha többet nem is fogja kölcsönadni senkinek. Haza is inkább egyedül megy. Barátai nem értik, miért ilyen, talán, mert beteg? Ma Ri viszont azt nem érti, hogy is találhatna egy barátot, aki megérti őt, mikor senki, még a lányok se akarják megérteni a vámpírokat. Ekkor találkozik Jung Jae Minnel, aki többször is megmosakodott, hogy ne „bűzölögjön”. Vajon ő hogy viszonyul ehhez a témához?
Nem is tagadom, már ezt vártam, hogy mikor találkozik megint a sráccal. Vajon elmondja neki, hogy ő vámpír? Vagy lekoptatja? Alig várom a jövő hetet!

2. Detective Conan – 789. fejezet

          Elment fejezet volt, nem érdekelt annyira, ki a gyilkos. Sajna még nem is gyanakodott Ran, csak annyit mondott, hogy a hazugság ritkaesetekben elfogadható, utalva arra, hogy esetleg majd egyszer megbocsát Shinichinek, amiért az hazudott, mint a vízfolyás. Ennyi. Jósolni nem tudok, mert már láttam a spoilert a következő fejezethez. Azt hiszem, azon is túl kell esni egyszer.

 

 

 

 

3. One Piece – 639. fejezet

               A fejezet elején Hodi és Decken csapnak össze. Hodi a másik szemére veti, hogy átverte őket, de elismeri, remek ötlet Fishman Islandre dobni azt a bárkát, mert akkor a szigetet körülvevő buborék kidurranna és akkor a Szalmakalapos Kalózoknak végre annyi lenne legalább. Meg még egy pár ellenfélnek is. Deckent a saját fejszéje találja el, amikor először láttam a képet, valamiért olyan drámai volt. És biztos az is lenne, ha nem ismerném annyira a sorozatot, hogy tudjam, Decken túlélte ezt. Ennek ellenére a nagy bárka kezd megállni, s utána talán vissza is zuhan a szigetre. Még nem tudni.
Hodi elmegy megölni Shirahoshit, de a lány bátyjai és Luffy felveszik vele a harcot. Luffy egy új támadással bénítja egy kicsit le Hodit, ami elég klassz támadásmód. Hodi szerint Luffy, mint alantas faj itt víz alatt nem fog tudni senkit sem megvédeni, de Luffy azt mondja, hogy nem töltötte az utóbbi két évet el hiába. Nagy harc várható. Lenn a szigeten Wadatsumit átállítják Hodiék oldalára, de ellene fellép először Jinbe majd (miután Nami Wadatsumi miatt elesik) Sanji. Hyouzou is „szuper saiya-jinná” fejlődött, s megtámadja Robint, de igazi ellenfele, a mindig badass Zoro harcra kész áll ki ellene.
Örülök, hogy elkezdődött a harc. A következő fejezetben szerintem a többi kalóz is megkapja az ellenfelét, s össze-vissza ugrálunk majd a harcok között.

4. Beelzebub – 124. fejezet

             Egy tárgyalóteremben nyit a fejezet, ahol Oga ül a vádlottak padján, Furuichi a bíró, a többiek meg… hát ki-ki különböző szerepben. Ogát az a vád éri, hogy egy nagy lúzer és megígérte a démonoknak, hogy sokkal erősebbé fog válni, de mindezidáig ez még nem valósult meg. Kunieda (Aoi), a tárgyalóterem királynője (lásd Detective Conan Eri Kisakiját) ugyan megvédi Ogát, de végső soron mégis csak ellene vall. És állandóan azt hajtogatják, hogy Oga érzései akkor felbecsülhetetlenek(priceless) voltak, amikor azt a bizonyos ígéretet tette. Ekkor felbukkan Toujou, aki nem érti, hogy ő miért nem szerepelhet többet a történetben. Oga ekkor említi meg, hogy ez egy visszatérő álom (mármint ez a tárgyalóterem), s most se tudja, hogy mit tegyen. Aztán mindenki azt mondja, „Őszintén szólva…”, s halálos ítéletet mondanak ki Oga felett, aki végre csak felébred. Aoi és Lamia fogadja a hajón felébredő Ogát, kiderül, hogy speckó edzésre mennek egy szigetre. Hilda eközben Yoldával találkozik a börtönben.
Jó kis fejezet volt, ismét volt paródia, halad a történet is és jó, még akkor is, ha ez „csak” egy edzés-arc semmi több.

5. Zettai Karen Children – 271-272. fejezet

           Mivel ez egy olyan manga, aminek megértéséhez szöveg is kell, ezért a fordítók által legutóbb kiadott fejezetekkel kell beérni. A 271. fejezet a Zéró generáció utolsó része, ami egy visszaemlékezés Hyoubu múltjába, még a II. világháború előttről. Hyoubuék bebizonyítják, hogy bár paranormális képességekkel rendelkeznek, attól még a hadsereg hasznára válhatnak, anélkül, hogy veszélyesek lennének. Az általuk megmentett delfinek hálásak, de tudják, hogy a „zéró generációra” vár az igazi szenvedés és halál.
Aztán jön a 272. fejezet, „Ahogy az idő múlik” címmel. Itt először Hyoubou emberei kapják el éppen Londonban a következő Black Phantom által irányított paranormális erővel bíró fiút. Ezek még nem olyan veszélyesek, de Hyoubou úgy érzi, hamarosan eljön az idő, amikor neki is harcba kell szállnia minden erejével. Szavai titokzatosak, de ő is előrelátta azt a jövőt, amit mindenki megpróbál megakadályozni. Tim és Bullett készen állnak arra, hogy iskolába járjanak, Kaoruék pedig megígérik, hogy gondoskodni fognak róluk. Fiúk-lányok el, Feather pedig felveszi emberi alakját és közli Minamotoval, hogy ideje a jövővel foglalkozni.
Amiért én szeretem a történetet, az az, hogy van benne minden, s bár a jövő biztosnak tűnik, pontosan még nem tudjuk, hogy a ménkűbe fog Kaoruból és barátnőiből világromboló és „normális ember” elleni paranormális fővezér. Nekem az a tippem, hogy Hyoubu meg fog halni, s ekkor kattanhat be Kaoru és veszi át a helyét. De többet nem tudnék mondani.

Reklámok
Kategória: Beelzebub, Detective Conan, Folytatása következik, manga, One Piece, Orange Marmalade, shoujo, shounen, webtoon | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s