Folytatása következik – (Orange Marmalade, 7 seeds, One Piece, Zettai Karen Children, Detective Conan, Good Ending, Beelzebub)

1. Orange Marmalade- 31. fejezet

        Tehát Ma Ri találkozik Junggal. Vele is megszakítja a kapcsolatot. Hiba volt beszélnem veled, hitegetnem téged, bocs, ezentúl nem ismerjük egymást, de most tényleg. Jung kérdi, ki bántja, mi a baj, de Ma Ri azt hajtogatja, hogy őt úgy is utálná a fiú, és nem, nem hisz neki, hogy ő szeretné, akármilyen csaj is. Hogy nyomatékot adjon a szavainak, visszaadja a fiútól kapott hajcsatot. Ám Jung sem az a fajta, aki leesett állal ott áll emos tekintettel, fogja és a bokrok közé hajítja a csatot és mondja, hogy akkor húzzon el Ma Ri, de sürgősen. És elmennek.
Na igen, most, hogy Ma Ri sikeresen elmart mindenkit magától, szerintem most jön vissza mindenki, aki igazán szereti őt és kiderítik, mi a lány baja.

2. 7 seeds – 111. fejezet

          Hana és az állatok tehát megérkeznek egy zöld területre, egy erdőszerűségbe, ahol van valami víz, talán tó lehet, de nem merek mérget venni rá. Mindenféle állat a vízhez megy és iszik, Hana is így tesz. Azon mélázik, hogy lám, itt van élet, mindenki a vízhez húzódik ebben a száraz időszakban, a víz az élet satöbbi. Aztán hirtelen bekapcsol a szenzor, a vízből ragadozók ugranak elő, olyan krokodilfélék és el kezdik kaszabolni a békés állatkákat. Hana egyből húzza a csíkot, de látja, hogy a lámapaci anyukáját egy húsevő növény falja fel. Őt megmenteni már nem lehet, így Hana felkapja a kis állatkát és felviszi egy sziklára, ahol távol vannak a ragadozóktól. Szerencsére a vaddisznó család i megmenekül és Hanához kucorognak. A lány rájön, hogy az élet nem is olyan békés, mert mindenkinek mást jelent. A víz az élet, de van aki ivásra használja, van, aki ragadozásra. Éjszakára elbóbiskol a lány, előtte még arra gondol, milyen egyedül érzi magát, pedig Aramaki 15 évig volt magányos, ő meg ettől a kis időtől kikészül. Éjjel az állatkák ébresztik a lányt. Valami mozog az erdőben, ami roppant ijesztően néz ki. Hé, valaki fáklyával közlekedik! Fujiko-chan! –kiállt fel Hana és vége a fejezetnek.
Ez azért jó kis fejezet volt, egy kis filozofálás, egy kis veszély és végre Fujiko! Keveset láttunk belőle eddig nagyon. Most az egyesüléskor majd biztos ledurrant egy pofont Hanának, amiért az betegen lelépett a többiektől szó nélkül.

3. One Piece – 640. fejezet

               Sanji veszekszik Wadatsumival, miközben Nami bemutat egy-két új támadást, amihez képest az Enies Lobbyban  debütált villámcsapás smafu, de tényleg. Ikaros és Zeo úgy vélik, Nami a csapat gyengepontja, ezért rátámadnak. Zeo láthatatlanná válik és megfogja Nami lábát, míg Ikaros csapást akar mérni rá, csakhogy Brook még időben érkezik, bár Nami bugyijára volt elsősorban kíváncsi, ezért nem csak az ellenféltől kapott egy nagyot, de Namitól is. Ikaros nem tud ártani Brooknak, hiszen belőle már nincs mit kiszárítani. Jön Franky és felveszi Ikarosszal a harcot. Brook véletlenül a láthatatlan Zeo fejére lépett. Zeo nem ismeri el, hogy ez történt, úgy állítja be a szituációt, mintha ő a földről támadná Brook lábát, nem pedig Brook lépett volna rá.           Daruma a föld alatt ás és Chopperra vadászik, Dosun megtámadja Usoppot, ám Chopper jön ki a föld alatti alagútból és lesz Dosun ellenfele, míg Usopp felrobbantja Darumát, nos igen, ők is ellenfelek lesznek, ez nem kérdés. Eközben Zoro is tartja a frontot, akárcsak Jinbe. Fent tovább megy a harc, a hercegek remélik, hogy Decken nem dobja még fel a talpát, így a bárka nem esik a szigetre. Shirahoshi irányt vált, hogy mentse a szigetet, míg Luffyék megpróbálják feltartani Hodit. A bárkában Decken megfogadja, hogy bosszút áll Hodin, de elesik, bever a fejét, elveszti az eszméletét és most már a bárka szabadon eshet lefelé.
Fú, de sok minden történt. Élvezetes fejezet volt, megtörtént a harci-párosítás, volt jó pár poén is. Szuper-szuper. Egy hét szünet, aztán folyt. köv..

4. Zettai Karen Children- 273-274. fejezet

             Minamoto leadja a drótot Fujikonak, hogy Feather fel akarja tárni előtte a jövőt, úgyhogy most mindenre készen áll. Eközben megtudjuk, hogy Hyoubu szívességet kért Sakakitól, akit csak kuruzslónak hív. Hyoubo szeretné megműtetni a lányt, akinek egy speckó bomba van a fejében. Eközben Kaoruék örömködnek, hogy egy osztályba kerültek és minden rendben lesz amúgy is. Úgy tűnik, hogy Feather valóban a jövőbeli Kaoru, ám ő többre emlékszik, mint amiről a jövőbeli Kaoru tudhatna, vagyis inkább egy közös erő jövőemléke lehet. Kiderül, hogy a jövőben Kaoru a PANDRA vezetője (zárójelben megjegyzem, most ugye Hyoubu a vezető, vagyis eddigre ő meg fog halni), s igyekszik irányítani az espereket, ám a háborút nem tudta elkerülni, mert lázadtak az esperek és több ország bevezette a különleges képességű emberek elkülönítéséről szóló törvényt, ami újabb lázadást szült. Aztán ugrunk a jövőbeli Fujikohoz és Shihohoz, akik Gilliammel küzdenek. Kiderül, hogy Gilliam védőpajzsa áthatolhatatlan és a húga védelmezi őt valami speckó erővel. Fujiko véget akar vetni az egésznek, de a védőpajzs ízekre szedi őt és meghal. Vissza a jelenbe: a műtét sikerül és most Hyoubu arra készül, hogy móresre tanítsa a Black Phantomot.
Nagyon informatív fejezetek ezek, megvan a főgonoszunk, látunk egy teljesebb körű jövőképet és Hyoubu harcra kész a Fekete Fantom ellen. A jövő vészesen közeleg, s attól tartok ezzel együtt Hyoubu halála is, amiért igazán kár lenne, de ez van.

5. Detective Conan – 790. fejezet

           Chiba első szerelme… nos az az igazság, hogy amióta csak utalás volt erre, azóta várom már ezt, hisz legalább minél előbb túllennénk rajta. Chiba és Naeko aranyosak, szó se róla, de ugye így a 800. fejezetekhez közeledve nem ez a legizgalmasabb dolog. Az ügy autóvandalizmusról szól ilyen még nem volt, ez kellemes meglepetés. Ai beszólásai találóak voltak, a Detektív Banda sem volt különösebben idegesítő, szóval hipp-hipp hurrá!
Nagyon tetszik Naeko rajzolása, aranyos, de tényleg.

 


6. Good Ending – 96. fejezet

              Seiji bajban van. Nemrég vallott szerelmet meg mindent Yukinak, de délutánra eligérkezett Shouhoz tanulni, most meg Yuki hívja meg tanulni. Mit tegyen? Elmegy Yukival, de láthatóan ideges. Aztán tanulás közben kiböki, igen Shouval is van találkozóm. Yuki gyorsan elküldi Seijit, az ígéret szép szó, ugyebár. Seiji későn ér oda, a könyvtár már bezárt Shou sehol. Seiji önmagát marcangolja, hogy milyen szemét ezzel a két cuki lánnyal, bárcsak eláshatná magát. Shou ekkor felbukkan, kezei pirosak,mert a hidegben a fiúra várt. Mély bűntudat és bocsánatkérés. Aztán a vizsgák után mindenki boldog, egyedül Seiji nem érzi jól magát, Yuki nem is volt féltékeny, mormogja. Shout engesztelésül, bár a lány tiltakozik, meghívná valahová, kivéve karácsony napján. Yuki a távolból nézi őket.
Ejnye Seiji, már megint két lánnyal kavarsz? Ez katasztrofális lesz, akárhogyis nézem. De ne legyen igazam.

7. Beelzebub – 125. fejezet

             Aoi felvilágosít minket, hogy a sziget, amire mennek, régebben a száműzött rabok lakhelye volt. Beel végre fázik és bebújik Oga sáljába, miközben Koma, a démon fejel lefelé lóg és sirályok csipkedik. Egy idős hölgy a hajón megjegyzi, hogy Aoi és Oga úgy néznek ki, mint a frissházasok. Oga úgy érzi, egy krimibe csöppentek, hiszen ott is mindig egy kísérteties szigetre mennek a szereplők, ahonnan nincs menekvés. „Jinkies, we are here to solve a mystery.”- teszi hozzá, ez a hét idézete, én mondom. Akik nem ismernék, ez utalás volt a ScoobyDoo sorozatra. Zseniális.
Saotome írt egy levelet annak, akihez Ogáék mennek, de a levél megsemmisül, így erről ennyit. Ogáék keresik a helyüket a szigeten, de csak egy babás étteremre bukkanak. Koma érzi a démon jelenlétet, de Lamia csendre inti. Végül az ijesztő babák támadásba lendülnek, de Ogát és Aoit sem kell félteni.
Jó volt a fejezet, a poénok a helyükön voltak, ütöttek ahol kellett, szép hátterek is voltak, a babák kellően ijesztőek, pont ahogy az a horrorfilmekben meg van írva.

Reklámok
Kategória: 7 seeds, Beelzebub, Detective Conan, Folytatása következik, Good Ending, manga, One Piece, Orange Marmalade, shoujo, shounen, webtoon, Zettai Karen Children | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s