Folytatása következik -(Orange Marmalade, Detective Conan, Beelzebub, Glass Mask, Good Ending, Zettai Karen Children)

1. Orange Marmalade – 32. fejezet
          Ma Ri otthon vacsorázik a családjával és eléggé levert azok után, amit mondtak róla és a családjáról. A szobájában aztán gitározás közben feleleveníti az emlékeit, amikor kiközösítették, szörnynek tartották és fejbe dobták kővel is (One Piece Robin flashback köszön vissza). Majd a családjával elköltözik. Az akkori Ma Ri azt mondja, hogy neki nincsen szüksége barátokra, csak a családjára. A jelenben aztán a lány öccse, Baek Joseph jön be a szobába és ott akarja megcsinálni az aznapi házi feladatát, ami egy rajz a családról. Ma Ri meghatódik, és megsimogatja Joseph fejét, mire az kimenekül tőle, mert olyan „fura”. Másnap a suliban Ma Ri a zenebandát vezetőhöz fordul.
Tehát megtudjuk, hogy Ma Ri hogyan élte túl eddig azt, hogy kiközösítették és állandóan költöztek. A család miatt. Azt hiszem, ez egy szép üzenet valahol, hogy a családra mindig lehet számítani.

2. Detective Conan- 791. fejezet
             Chiba első szerelme, második felvonás. A DCTP-n ebből már rá is jöttek, hogy mi történt, miért és ki a vandál, talán, ha egyszer én is komolyabban venném, rájönnék, hogy ki az elkövető és miért. Bírtam ahogy Conan öntudatlanul akadályozta Naeko bemutatkozását, aztán meg Yumi tette tönkre a dolgot. Yumi, mikor rájön, mi folyik itt, az haláli volt, mert rájött, hogy ő marad csak szingli, ami tök gáz. Úgyhogy szabotálja Naeko és Chiba kapcsolatát. Gosho a biztonság kedvéért széllel majdnem felfújatja Naeko szoknyáját, ami nekem azért fura, mert eddig azt hittem a szoknya elég szűk ahhoz, hogy a szél ne kapja fel. Hát, tévedtem.

 

3. Beelzebub – 126. fejezet
                 Szóval ott tartottunk legutóbb, hogy a babák körbevették Ogáékat, most támadnak is, de Oga pillanatokon belül szétver egy párat, mire azok megijednek, s a gyengébbnek vélt célpont felé veszik az irányt. Aoi azonban nem gyengébb, és ő is jól elveri őket. A „főnök” bab egy Fekete technikát alkalmaz, azonban nem történik semmi. Ez mi volt? A főnök baba leesik a többiek pedig átkozzák Ogáékat, szerencsétlen főnök nem is lélegzik! Ekkor Lamia megkérdi, hogy egyáltalán lélegeznek-e a babák, mire mindenki megkönnyebbül és a főnök is megszólal, jé, igaza van. Kiderül, hogy a szigeten alacsonyabb rendű démonok lakoznak, akik bábokba költözte és így ijesztgetik el az embereket. Mikor kiderül, hogy Ogáék Ikarugához jöttek Fekete technikát tanulni a babák támadóállásba helyezkednek, ám jön a mester, s leállítja őket. Oga meg kap egy pofán rúgást, amiért azt mondta, hogy nem egy nőre számított. Ikaruga ismeri Aoi anyját és arra kéri a fiatalokat, hogy harcoljanak komolyan. Vajon mit rejt a tarsolyában?
Remek kis átvezető fejezet volt, egy kis harc, egy kis poén, egy kis érdekes infó. Érdemes volt elolvasni.

4. Glass Mask – 25. fejezet
                 Masumi egy kis ital társaságában az interneten lóg, és a mentális betegségekről informálódik. Másnap úgy érzi, bevezetésre készen áll, és bejelenti apjának, hogy pár hónapig nem megy be dolgozni, de a szerződéseket aláírja, s bemegy, ha kell. Eisuke meglepődik, mert a fogadott fia sose tett ilyet. Masumi azt is elmondja, hogy elmegy Shioriékhoz és elrendezi az ügyet és addig marad ott, ameddig szükséges. Eisuke ezt úgy értelmezi, hogy Masumi a nőhöz költözik. A férfi valóban elmegy Shiorihoz, de nem azt teszi, amire számítanak. Masumi kirángatja az ágyból Shiorit és megpróbálja észhez téríteni a mentálisan zavart nőt. Amikor jön Shiori családja, Masumi kiosztja őket rendesen, hogy az ő hibájuk, hogy a lányuk gyenge, mert mindig el volt kényeztetve, meg volt védve mindentől, s sosem volt egy barátja sem. Shiori nem ismer rá Masumira, aki azonban azt mondja, márpedig ő ilyen, kemény, hideg, számító, s ha kell eléri a célját báemi áron. Ő nem csak egy bárgyún mosolygó és cseverésző üzletember, aki mindig hidegvérű és nyugodt, ő ilyen és kész. Aztán kiviszi a kertbe és megmutatja neki, hogy az élet meg minden mennyi szépet takar, s ahelyett, hogy miatta siránkozna, lássa meg a szépet és a jót, ahogy eddig is.
Aztán a próbákra kapcsolunk, ahol Sakurakoji és Maya kapcsolata nagyon … hideg, s a rendező igyekszik utánajárni, mi is történt a kettejük között. Aztán rájön, hogy Maya és Masumi a hajón töltötték az éjszakát. A-ha! Most, hogy tudja, hogy milyen lelkiállapotban van a két főszereplője, le akarja velük játszatni a fa kivágásának a jelenetét, ami kulcsfontosságú.
Örülök, hogy Masumi végre a sarkára állt, s tervezi, hogy hogyan szabadulhat meg az apjától és Shioritól a legkevesebb gond és fájdalom okozása nélkül. Sakurakojit jól felültette Maya, igaz a lány sosem kecsegtette sok jóval a fiút, de mióta Yuu tudja, hogy Maya Masumit szereti, hát… a dolgok nem állnak valami fényesen kettejük között. A következő fejezetben Maya és Ayumi próbái lesznek szerintem a középpontban, Masumi a háttérbe fog talán szorulni.

5. Good Ending – 97. fejezet

            Shou és Yuki jófejeskednek egymással Seiji előtt, de szerintem a szívük mélyén mindkét csaj a apokolra kívánja a másikat. Yukinak van egy régi pasija, aki még szereti őt (o-jé). Seiji meghívja karácsonyozni Yukit, de a lánynak más programja van. Seiji azon mélázik, mit tegyen karácsonykor, aztán eszébe jut, hogy a munkahelyén is rendeznek valami kis bulit, lehet, hogy benéz oda. Yuki eközben a régi pasijára gondol, aki anno ugyanoda hívta meg őt, ahova most Seiji is meghívta. Micsoda véletlenek vannak!
Meh, Seiji és a háreme. Hogy ebből még mi sülhet ki… meg se merem jósolni.

 

6. Zettai Karen Children – 275-276. fejezet

                  A gyerekek jól érzik magukat Minamoto lakásán, Bullett pedig úgy érzi, érti már, milyen is a normális élet, s ő szívesen küzdene azért, hogy ezt megvédje. Ugrunk a jövőképbe, ahol Aoi nukleáris rakétákat állít le, mielőtt azok kárt okoznának. Ekkor találkozik Bullettel is a levegőben, akit később lelőnek. Minamoto megérti, hogy a Fekete Fantom a kulcsfigura. Hyoubu is ezt hangoztatja. Feather elmondja, hogy a jövőn nem tudnak változtatni, mindez be fog következni. Minamoto érthetően kiakad, hiszen azért küzd, hogy ez ne így legyen. Feather arca Aoi jövőbeli énjének arcává változik, aki elmondja, hogy boldogok voltak, hála Minamotonak. Feather tulajdonképpen a Triple Boost, vagyis a Children összkombójának az erejéből jött létre, aminek nem szab határt a fizika, se térben, sem időben. Aoi átvált Shihora, aki elmondja, hogy Minamoto mindig is a tőle telhető legjobbat tette, ezért felesleges keresnie a megfelelő választ. De a férfi erősködik, mit rontott el, hogy ilyen lett a jövő? Shiho annyit felel, a válasz az, hogy ne keresse a választ. Felnőttként most nekik kell a jövőt formálniuk. Kaoru váltja Shihot Feather testében, átölele Minamotot annyit mond, hogy megvéd mindenkit, a jövőt és Minamotot is, bízzon bennük. Minamoto beszámol otthon Fujikoéknak, hogy mi történt és arról is, hogy Feather elment segíteni Hyoubunak. Minamoto azon agyal, amit a lányok mondtak, illetve Feather.

Nagyon jó fejezetek voltak, alig várom a folytatást!

Reklámok
Kategória: Beelzebub, Detective Conan, Folytatása következik, Glass Mask, Good Ending, manga, Orange Marmalade, shoujo, shounen, webtoon, Zettai Karen Children | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s