Folytatása következik – Beelzebub, Good Ending, Orange Marmalade, Detective Conan, One Piece

1. Beelzebub 128-131. fejezetek

         Oga és Aoi próbatételük után végre megtanulhatják a BlackTechet, de előtte még isznak egy keveset és a hölgyek lerészegednek, ahogy kell, Oga meg nem bír velük. Azt azért megtudunk egy keveset Saotoméról is. Eközben mindenki keményen edz, s jön egy démoni segítség, a dadák csapata. Az egyik fődada, Yolda börtönben van, akárcsak Hilda, de ez utóbbinak nem kell minden erejével segítenie az őt bebörtönzőket gonosz tervük megvalósításában. Ám szegény Yoldának minden baj, teljesen kimerül, ezért Hilda helyett cserél vele és szétrúgja a börtönőröket. És meglepetés! Hilda és Yolda testvérek! Eltellik három nap, Oga és Aoi kiképzése sikerrel jár, ezek után pedig Furuichi, AlainDelon és Lamia társaságában beszéli meg a történteket. Yolda megmenekül Hilda segítségével és Ogáéknál köt ki. Itt megtudják, hogy Hildát elfogták és bántani akarják. A valóságban Hilda keresztre van feszítve és a tűz, ami alatta ég nem a testében, hanem az emlékeiben fog kárt tenni, ha elérik őt a lángok. Ám Oga, a tervezetnél korábban és egyedül nekimegy a démonok iskolájának. Azok egy része elterelő hadműveletnek vélik Oga ámokfutását, ám ő nem áll meg, s a többiek sem bukkantak fel. Harc, harc, harc!

Kellően szórakoztatóak voltak az elmúlt fejezetek, a legutolsóban Oga Luffyra emlékeztetett az Enies Lobby arcból, amint egyedül végigzúz az ellenen. Ráadásul a számolós humor fergeteges volt. A Beelzebub tartja a szintjét, nem lehet elégedetlenkedni, a humor remek, a harc és ass-kicking megfelelő, érdekes információkat tudunk meg, szóval hurrá minden fronton. És hogy mi lesz ezután? Harc!

2. Good Ending- 99-102. fejezet

          Seiji és Yuki csodálatos estét töltenek együtt, Seiji találkozik Yuki volt barátjával is, de nem tudja, hogy ő a lány exe, s a srác sem ismeri őt, mígnem a végén meglátja Yukival sétálni. Yuki biztosítja Seijit arról, hogy ő mindig is támogatni fogja őt, hogy sikerüljön az, amit akar. Seiji elszontyolodik, mert Yuki szavaiból azt szűri le, hogy a lány nem támogatná kettejük kapcsolatát, s a romantikus hangulatot egy furcsa, magányos érzés váltja fel. Újévre Seiji egyedül marad, de találkozik Shouval, aki kimonóban feszít. Egyedül maradnak, és idióta körülmények között a srác levetkőzteti a csajt. Aztán jön a suli, Seiji meglátogatja Shout, akinek a családja rögvest befogadja a fiút. Shou indirekt szerelmet vall s Seiji nem hagyja elfutni a lányt. Mi lesz?

Hát, ez az egész nevetséges! Yuki eltávolodik, Shou közeledik, Seiji megint két szék között van, hát ez kész gyötrelem még olvasni is. Csak azért folytatom, mert kíváncsi vagyok rá csak azért is. De amúgy nem élvezhető, kezd unalmassá válni, szomorú, cseppet vicces, meg szép a rajzolása, de ennyi. Ez édeskevés. Hatalmas csalódás. Sajnos.

3. Orange Marmalade 34-37. fejezet

            Soo Ri tehát kérdőre vonja MaRit, hogy most mi van, miért lépett ki a bandából, miért kerüli őt? MaRi igyekszik mindent latba vetni, hogy hidegen elutasítsa a lányt, de SooRi is mindent bevet a sírástól kezdve a dühöngésig. De semmi sem hatja meg MaRit. Egészen addig, míg le nem szakadnak a vasrudak. Egyenesen SooRira esnének, de MaRi odavetődik és ráesik minden. Vér meg egyebek vannak mindenütt, SooRi segítségért kiállt, de MaRi megállítja, ugyanis regenerálódik! SooRi megdöbben, MaRi pedig gyógyulva, de véresen elmegy. Mi tegyen? Soo Ri felajánlja a saját egyenruháját és segít lemosni a vért MaRiról. De fél. Azért megköszöni MaRinak, amit tett érte, a lány pedig szédelegve, a vérveszteség az vérveszteség, elindul hazafele. Rosszul van. A pályaudvaron Jea Mingbe botlik bele, s a fiú segítségt kéri, majd beájul. A fiú a hátán viszi a lányt a kórház felé, Mari pedig „részegen” viselkedik. Furán beszél, de őszintén, s hangulata nagyon ingadozik. Jea Ming nem tud ezzel mit kezdeni. Sajnálja MaRit, de nem is érti őt. Végül hazaviszi a lányt, aki bevallja, hogy sose lehetnek együtt, mert a fiú úgy is elhagyná őt, meg megutálná. Jae Ming megígéri, hogy sose fog ilyet tenni. Másnap MaRi fejmosást kap a családjától, amiért egy ember fiú cipelte őt haza. MaRiban felelevenednek a tegnap kínos emlékei, s az állomáson megpróbálja elkerülni Jae Minget, sikertelenül. ^^

4. Detective Conan- 793-795. fejezet

             Kapunk egy új szereplőt, Amuro Toorut, akinek a neve ismét utalás a Gundamre, amit sose láttam, sosem érdekelt, most se különösen, de felveti, hogy esetleg Amuro is Akai ellenfele, vagyis Amuro nem más, mint Bourbon. Végül úgy dönt, hogy Kogorohoz leigazol, mint tanulónyomozó, mert hiába magándetektív ő is, van még mit tanulnia. Amúgy az ügy két okból is különleges. Egyrészt az, hogy öngyilkosság történt gyilkosság helyett, ez régen fordult elő, Shinichi amnéziája ügyben, meg az első Yoko Okinos ügyben. Másrészt ugye a jegyespárról kiderül, hogy ikrek, de együtt éltek, csókolóztak, a többi szolidan a fantáziánkra van bízva, de ahhoz képest, hogy Gosho milyen óvatosan, általában halovány utalásokkal jelez ilyen fiatalabbaknak nem való dolgokat, ez kemény. Duplán kemény, mert az animében ilyet, tudtommal, nem igen mutathatnak, ami felveti a kérdést, hogy mi lesz ezzel a résszel a meganimálásakor. Szóval jó ügy volt, ráadásul Amuro is érdekes, bár az Eisuke beütése nem nagyon jön be.

5. One Piece- 642-645. fejezet

           Egy nyári színes duplaborítót kapunk így ősszel, ami nem baj, csak furcsa. Télen jobb lenne. 😀 Fishman Island lakói menekülnek, miközben a pláza-placcon folyik a küzdelem, amibe végre beszáll a királyi sereg is, természetesen a Szalmakalaposok oldalán. Azonban vannak fishmanek, akik inkább ottmaradnak szurkolni. Sanji Wadatsumival trollkodik, utóbbiról kiderül, hogy egy gömbhal és hatalmasra fújja fel magát, Sanji pedig ehhez asszisztál. Jinbe kérésére Robin kiszabadítja az emberrabokat, Franky robotként harcol, Chopper és Usopp együtt és külön-külön is küzdenek, Zoro pedig mérges Hyozoura, amiért az olyan gyenge, hogy az már unalmas. Robin elintézte Hammondot, de Brook és Zeo harca magasan a legjobb eddig. Végre Brook megmutatja, mire képes a Devil Fruit segítségével, jó, hogy meg lett magyarázva.  Szóval mindenki harcol, miközben a maradék menekül és Fukaboshi hangszórón elmondja, hogy Hodi valójában a körülmények által kreált szörnyeteg. Nem tettek az emberek soha semmit ellene, csak így nőtt fel. Van egy kis flashback is erről, aztán Hodi úgy van vele, pusztuljon mindenki. Fukaboshi könyörög Luffynak, hogy hagyja, hadd kezdjék újra Fishman Island lakói, gyűlölet nélkül. Luffy kvázi engedélyt kap arra, hogy szétverje a Noah-t, ami köré sikerül egy buborékot kreálni. Luffy megígéri, hogy mindent megtesz, hiszen „Barátok vagyunk!”. Mindenki meghatódik, egyesekben felrémlik Whitebeard emléke, aki szintén barátságból védte meg őket más kalózoktól. Luffy és Hodi harca áttevődik a Noahra, majd Luffy kiüti Hodit és elkezdi szétverni a bárkát. Lent a plázán talán az utolsó támadásra készül mindenki.

Az adag első két fejezete elég közepesre sikeredett, míg az utolsó kettő ismét fantasztikus lett. Hatalmas húzás, hogy Hodi ok nélkül gyűlöl, mint egy rasszista izé, kapunk egy Ku-klux-klán utalást, Hyouzou szerintem mérgezésre készül, Chopper átváltozik hatalmas szörnnyé, de Enies Lobby után mostmár tudatánál van közben, szóval egy finálészerűség közeleg.

Reklámok
Kategória: Beelzebub, Detective Conan, Folytatása következik, Good Ending, manga, manhwa, One Piece, Orange Marmalade, webtoon | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s