Folytatása következik – Detective Conan, One Piece, Beelzebub, Orange Marmalade, Good Ending

1. Detective Conan 799-803. fejezet

       Nos, el van hitetve velünk, s miért is ne hinnénk el, hogy Bourbon a három jelölt között rejtőzik, vagyis lehet akár Okiya, Amuro vagy Sera is. Sera feltűnően aggódik Conanért, ragaszkodik hozzá, s jól ismeri, bár úgy tűnik, hogy nem voltak soha sem kapcsolatban egymással. Mi lehet ez az egész? Mire fel ez a nagy ragaszkodás. Egyelőre annyi tűnik bizonyosnak, hogy Sera Akai lánytestvére, illetve, hogy Okiya maga Akai. Ez persze nem jelenti azt, hogy Sera vagy éppen Okiya nem lehetnek Bourbon, hiszen Akaiból simán kinézem, hogy önmagától beépült a szervezetbe FBI akción kívül. Vermouth viszontlátása üde színfoltja volt a kergetőzős fejezeteknek. Utána egy Detektív Bandás ügyet kapunk, ami nem igazán okoz felüdülést, de legalább Ai rájön arra, hogy Okiya könnyen lehet, hogy maga Moroboshi Dai, Akemi pasija. Ez egy érdekes dolog mindenképpen. De aztán ennek az ügynek is vége.

2. One Piece 649-654. fejezet

A Fishman Islanden fogvatartott kalózok amnesztiát kapnak és mehetnek a New Worldbe, ám ott már vár rájuk Smoker és Tashigi csapata. Neptun a rossz oldalon álló halembereknek, sellőknek stb.-nek felajánlja, hogy dolgozhatnak a közért, hogy leróják bűneiket, ők ezt boldogan fogadják. Luffy szeretné, ha Jinbei csatlakozna, de ő ezt egyelőre visszautasítja, mondván, még van egy kis elintéznivalója, de utána nagyon szívesen csatlakozik. Wadatsumi nem fér börtönbe, így a tenger távolabbi zugaiba száműzik. Lesz egy kis buli is, ahol Robin érdekes beszélgetésbe bonyolódik Neptun királlyal. Kiderül, hogy Shirahoshi ezzel a különleges képességével nem más, mint a Poseidon nevezetű „fegyver”. Ezt kihallgatva Coribou igyekszik meglépni a kinccsel.

Megtudunk olyan infókat is, amit rajtunk kívül csak Luffy nem tudott, például, hogy Aokiji és Akainu összebalhéztak, hogy ki legyen Sengoku helyettese, végül nagy csata után Akainu nyert és Sakazuki néven admirális lett, Aokiji pedig kilépett a Tengerészttől. Eközben Blackbeard elfoglalta a Whitebeard által védelmezett területeket, s mostmár ő a negyedik Yonkou. Ráadásul most olyan Ördöggyümölcs használókra vadászik, akiktől elszippanthatja a gyümölcsöt és vele az erejüket. Coribou megtámadja Shirahoshit, de Luffy kirúgja őt a palotából. Miután azonban kiderül, hogy nála a kincs, Nami utána rugdossa Luffyt, Zorrot és Sanjit, hogy a kincset szerezzék vissza. Ez nagyon könnyen megy, ám ekkor belebotlanak Big Mam két küldöncébe, akik jöttek behajtani a havi édességadagot. Luffyék felajánlják a kincset helyette nem is sejtve, hogy abban van robbanótöltet is. Big Mam mindenesetre rossz szemmel nézi Luffyt és szívesen ellátná a baját. Nosza Luffy indul is Jinbei-jel, akinek van elszámolnivalója Big Mammel, hiszen most hivatalosan az ő kalózcsapatának tagja. Eközben Hody és társai a sok drogszerű cucc használatától megvénültek, s elnyerték méltó büntetésüket.
Eljön a búcsú ideje, Sanji és Zoro veszekednek, Nami új Log Postot kap a New Worldhöz, Jinbe a szigeten marad, ahol divat lesz a szalmakalap, Shirahohi megígéri, hogy jó lesz és újra találkoznak majd. Míg Nami fürdik, Luffyék horgásznak, aminek az lesz a vége, hogy egy erős vízáramlat beszippantja őket és el is vinné őket jó messzire, de egy bálna csapat, akik úgy néznek ki, mint Laboon, megmenti őket. Brook eljátsza a Bink’s sake dalt, s hőseink egy égő (tüzes), villámló tengerre érkeznek. Üdv az Újvilágban!

Összességében nagyon informatív volt az elmúlt pár fejezet. Sok információt megtudtunk és remek átvezetéssel ugrunk a legújabb kalandba. A víz alatti malőr miatt úgy tűnik, Luffyék kikerülik Smokerékat. Szórakozttató búcsúfejezetek voltak, igazi, ízig-vérig One Piece-sek, valljuk be, ezért szeretjük ezt a mangát. ^^ Kalandra fel!

3. Beelzebub 136-141. fejezet

        Szóval ott tartottunk, hogy megjelenik a nagy csapat, hogy kisegítse Ogát, s pillanatok alatt sikerül is ezt nekik elérni. Salamander még megpróbál Ogaék ellen tenni valamit, de Lamia infóinak köszönhetően kiütik egy pillanat alatt. Ezután jön a legdurvább ellenfél, Jaberwock. Oga és Toujou úgy tűnik, még együtt sem ellenfelek a számára, de Oga végül túlnő önmagán és nyer. Minden szép és jó lenne, ám van egy bökkenő. Hilda elvesztette az emlékeit, s Oga határozatlan fellépéének és Oga családjának határozott fellépésének köszönhetően Hilda úgy viselkedik, mint Oga felesége. Hilda tündi-bündi, shoujos karaktere halálra rémíti Ogát, ő ugyanis jól tudja, ha bármilyen módon ki próbálja használni a helyzetet, neki annyi. Furuichi nem érti, Oga miért ilyen gyáva. Aoi és Hilda találkoznak és egy féltékenységi drámát láttunk, majd amikor Hilda visszakaphatná az emlékei a testvérétől, Hilda sírva elrohan, hogy őt így senki se szereti, pedig ő inkább marad ilyennek. A többiek szerint ez az egész Oga hibája, érzem én, hogy az elkövetkezendő részekben megszívja, még akkor is, ha ő sose akart semmi rosszat.

A Beelzebub hű marad a paródia-vonalhoz, most egy kicsit a shoujo irányába halad, de ez nem jelent semmi rosszat. Sőt, így is épp oly szórakoztató és vicces, mint eddig volt. Ogát előre sajnálom.

4. Orange Marmalade 41-48. fejezet

        MaRi furán érzi magát, szíve hevesebben ver, ennek Jae Ming az oka. Főhősnőnk természetesen zavartan és furán viselkedik. AhRa, a szőke hajú liba, aki szeretne Jae Minnel járni bosszúsan nézi, ahogy a fiú és MaRi jól elvannak egymással. Így AhRa igyekszik felhívni magára a figyelmet, eredménye teljes kudarc. MaRit ráébresztik arra, hogy szerelmes, Jae Min pedig megteszi a csapat énekesévé, „hivatalosan” is. Éééés felbukkan egy új szereplő, egy vámpír srác, aki hazáig követi MaRit. Kiderül, hogy nem véletlenül megy MaRiékhoz, Han Si Hoo-t szánják MaRi férjének! Mert hát olyan enhéz manapság ehlyes vámpírpasikat találni. MaRi ki van akadva, pont egy ilyen tőbunkót sóznak rá. A srác nem veszi a lapot, nem fogja fel, hogy MaRi utálja őt, mivel kiderül, hogy a TV-ben ez a srác mutogatta magát vámpírként, újabb pletykákat generálva MaRi osztálytársai körében. MaRi keményen beolvas Han Si Hoo-nak, egy önző dögnek nevezi többek közt. MaRi szeretne kijönni az emberekkel, de Han Si Hoo szerint ez nevetséges. Mindennek tetejébe még egy suliba is kénytelenek járni. A kellemetlen találkozáskor Han Si szívesen fellebbentené a fátylat MaRi titkáról, de So Ri megvédi a barátnőjét és a vámpírsrác annyiban hagyja a dolgot. Ám megérez egy nagyon finom vérszagot, Jae Minét! Miközben telefonon csetel MaRi és Jae Min, csorgó nyállal érkezik a fiúhoz a vámpír srác. Han Si Hoo elkezdi követni, levadászni Jae Mint, akit ez enyhén szóval idegesít. Han Si benne van a fiú-fiú kapcsolatban is, azt persze nem teszi hozzá, hogy igazából csak szeretne egy kis vért szívni Jae Minből. A fiúk majdnem összeverekednek, de megzavarják őket. AhRa eközben MaRinak próbál borsot törnie az orra alá, zéró sikerrel. Jae Minre rájár a rúd, hiszen még az apja is befut. Az apja szeretné, ha hazaköltözne a fiú, aki most egyedül él, de Jae Min hallani sem akar erről. A régi sérelem, hogy az anyja intézetbe adta, ahol verték, bántották a fiút. Ezt sosem bocsátja meg. A nap végén, próba után Jae Min szeretne MaRival beszélni. Vajon miről?
Eseménydús fejezetek voltak ezek, megtudtunk jó pár dolgot Jae Minről és ez az új vámpírcsávó se semmi. Izgalmas részeknek nézünk majd elébe.

5. Good Ending 103-113. fejezet

Ha eddig gyötrelemről és nevetségességről beszéltem, hát bizonyára finoman fogalmaztam. Hogy azóta mi történt… hát ez: Seiji Utsumi nem érzi 100%-osnak magát. Vajon valóban gyenge volt a Yuki iránt érzett szerelme, hogy most már megint Shoura hajt? Annyit vívódik a szerencsétlen szentem, hogy megkérdi Yukit, mit gondol róla. Yuki mondta, hogy ugyanazt, mint múltkor. És nem, nem akar járni vele, mert akkor ugyanúgy tönkremenne megint a kapcsolatuk és szereti annyira Seijit, hogy ne akarjon neki még egyszer fájdalmat okozni, azzal, hogy feleslegesen hitegeti. Utsumi zaklatottan elmegy, nem ezt a választ várta arra a kérdésre, hogy van-e halovány esély arra, hogy újra járjanak. Shou visszaadja Utsumi sálját, a fiú erre szobára hívja. Elmondja nagy bánatát, hogy ő egy bizonytalan, önző senki. Shou persze nyomja a vigaszt, s Utsumi nem érti, miért van az, hogy a lány kitölti az űrt a szívében. Aztán smárolnak. Aztán Shou gyorsan balra el, mondván, ne várja tőle a srác, hogy most arra kéri a csaj, hogy járjanak. Így Seiji fut utána megkérve őt, hogy járjanak. Egyelőre titokban járnak, de Oonuma, a volt kövér csaj, észreveszi őket, s hogy fény derült a titokra Oonuma odadobja magát az első perverz csávónak, de szerencsére megmentik. Seiji mindenesetre úgy érzi, nem fair, hogy titokban jár Shouval, ezért Yukiék előtt bevallja a dolgot. Eri, Yuki és Seiji közös barátnője hisztizik, de hát Seiji nem olyan, aki egy másik csajhoz menne, csak mert Yuki dobta, hisz Yuki meg Seiji a nagy pár meg minden. Yuki mosolyogva fogadja a hírt, de otthon sír egy sort. Ő képtelen boldoggá tenni Seijit, hiába szereti őt annyira. Shou szerelmi hotelbe invitálja Seijit, aki előtt feltűnik egy boldog élet Shouval, szex, házasság, gyerekek, öregkor. De aztán meggondolják magukat. Eri rosszul érzi magát, mert beleavatkozott Seiji és Yuki magánéletébe. Kouno, aki szerelmes Eribe, megpróbálja a lányt felvidítani, kevés sikerrel. De aztán Seiji segítségével tisztázódik minden és járni kezdenek. Eri cserébe elárulja, hogy Yuki még mindig szereti Seijit. Na… Eljön a Valentin-nap, Seiji csokit talál magánál, azt hiszi Yukitól van, ezért odamegy és visszautasítja a szerelmi csokit, mert ő neki ott van Shou. A csoki nem Yukitól volt, szóval vérciki helyzet alakul ki. Azért baráti csokit kap Yukitól, de azt hazudja Shounak, hogy nem kapott Yukitól csokit, mert nem akarja megbántani őt. De Shou rájön a hazugságra és attól tart, a fiú visszamegy Yukihoz. Utsumiék osztálya síelni megy, Shou meg vizsgázik. Yuki és Seiji közel kerülnek egymáshoz, Yuki meghívja Seijit éjszakai sízésre, de egy eletromos hiba miatt sokáig elmaradnak, s Utsumi nem veszi fel Shou telefonját.

Sok hűhó semmiért. Ilyen egy shounen-shoujo. Blah.

Reklámok
Kategória: Beelzebub, Detective Conan, Folytatása következik, Good Ending, manga, manhwa, One Piece, Orange Marmalade, shoujo, shounen | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s