Liar Game -A blöff király

                    A pszichlógiai, harcmentes shounenek nagy fellendülését a 200-es években a Death Note hozta el, s talán ennek hullámán lett sikeres a Liar Game is. No persze, ez közel sem egy másolat, ez egy másik manga.

Nao Kanzaki, egy végletekig becsületes, naiv fiatal nő, aki egyetemre jár, kicsit magába forduló, de egy légynek se tudna ártani. Ám egy óvatlan pillanatban bekerül a Liar Game-be, a Hazug Játékba, ahol a tét 100 millió jen. Ennyit nyerhet és ennyit veszíthet. Nao nem akar adósságba keveredni, ezért megpróbál kiszállni a játékból. Hiába. Ezután megnyugszik, hiszen ellenfele a régi tanára, akit úgy szeretett, mert olyan rendes volt. De csak volt, hiszen most kicsalja Naotól a pénzt, így a lány adós lesz 100 millió jennel. Végső kétségbeesésében egy börtönből frissen szabadult csalóhoz fordul, akit, ha nehezen is, de rávesz, hogy segítsen rajta. Ő nem más, mint Shinichi Akiyama. Akiyama nagyon érti a dolgát, de a Liar Game nem ér véget egykönnyen. Vajon mi lesz Naoval? És Akiyamával?

Aki rajong a pszichológiáért és a blöffökért, azoknak nagyon tudom ajánlani ezt a mangát, hisz az egész egy nagy stratégiai és pszichológiai háború. Zseniális a maga nemében. A karakterek önmagukban nem olyan erősek, de a blöffök és a játék elég érdekes ahhoz, hogy lekösse az embert. Ez persze nem azt jelenti, hogy rosszak lennének a szereplők, hiszen Nao sokat fejlődik, és Akiyamának meg a többieknek is megvan a maga bája.

A 2005-ben induló manga még jelenleg is fut, de van belőle anime és live-action, vagyis élőszereplős film is. A második filmet jövőre vetítik.

Reklámok
Kategória: anime, manga | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s