Folytatása következik – Detective Conan, Beelzebub, Orange Marmalade, One Piece, Good Ending

Detective Conan 804-809. fejezet – Takagi-Sato románc

        A történéseket leírtam már a honlapon, így itt már csak a kommentem marad. Jó volt az ügy, bár az utolsó előtti fejezet nagyon töltelékszerű volt. Takagiról megtudjuk, hogy perverz, vagy inkább Goshoról, akinek fehér bugyi fétise van, Sato igazi badass nőként ugrik, vetődik, hogy megmentse Takagit, s a többi rendőr legnagyobb bánatára Takagi több csókot is kap tőle. Érdekes ügy volt és szomorú is, legfontosabb momentuma pedig az, hogy kiderült, hogy Amuro volt a rendőr akadémia legjobbja, azóta azonban hallani sem lehet róla. Hm… csak nem beépített titkos ügynök? Vagy Fekete Szervezetes? Én nevetnék a legjobban, ha sem ő, sem Sera, sem Okiya nem lennének Bourbon. Az új ügy szerencsére Ai-jal és Okiyával kezdődik, kíváncsi vagyok, mire jutnak egymással.

Beelzebub 142-146. fejezet – Kanzaki Hajime, egy yakuza fia

                  Szóval hogy lehet visszahozni Hilda emlékeit? A hercege csókjával! Oga kellő képpen kiakad, akárcsak később Aoi, csoda, hogy nem dől romba az iskola. Mindenki Ogát kergeti, hogy csókolja meg Hildát, de Lamia megmenti, s ad egy üvegcse gyógyszert az emlékek visszahozására, amit azonban Beel a folyóba dob, mert úgy szereti Hildát, ahogy van. Beel puszija visszahozza Hilda emlékeit, így Oga keservesen megbánja, hogy leszólta a lány főztjét, ami „gyilkossági kísérletnek” felelt meg. Aztán Kanzaki Hajime kerül bajba, mert hiába egy jakuza család sarja, a kis unokahúga nagyobb terrort fejt ki rá, mint bármelyik ellenfele, így Oga segítségét kéri, aki tud a gyerekekkel bánni. Hilda is vele tart, mert szeretne alattvalókat, hű szolgákat találni Beelnek. Csodás. A kislányt végül sikerül leszerelni, Kanzaki rájön, hogy az ő dolga férfinak lenni. Oga osztálya kirándulásara készül Saotome, majd később Furuichi vezényletével. A cél: Okinawa, a bikini paradicsom. Ám az Ishiyama diákja sosem voltak még kirándulni, mert a sok balhé miatt eltörölték náluk és az új iskola, ami ideiglenes szállást és tantermeket biztosít nekik, nem akarják magukkal vinni a balhés srácokat. Ám egy titkos meggyőző akció eredménnyel jár, így irány Okinawa! A helyszínen egy újabb „babás” badass bukkan fel, aki ráhajt Aoira, miközben az ő babája belezúg Beelbe. Nem okoztak csalódást az utóbbi fejezetek sem, mert már a szokásos tiszteletköröket tesszük (kirándulás a tenger mellé) megmarad az igazi Beelzebub értékeknél, s azt hiszem, ennél többet nem is igen kívánhatunk.

Orange Marmalade 49-52. fejezet – Csók és teljes ignorancia

                      Jae Min nem tököl, rátér a lényegre, lesmárolja MaRit és megkéri, hogy járjanak. A lány nem tud választ adni, helyette kerüli a fiút. Han Si Hoo is felbukkan, aki talán rájön arra, hogy van valami MaRi és Jae Min között. Ám Jae Min megelégeli a kergetőzést, s úgy veszi, visszautasították és MaRi rájön, hogy ez a kapcsolat már sosem lehet a régi. Eközben MaRi kapja a fenyegetéseket másoktól, amiért „jár” Jae Minnel, s a vámpírcsávó előjön azzal, hogy a lány biztos azért csábította el a fiút, hogy kiszívja a vérét. Miután MaRit teljesen ignorálja Jae Min a lány úgy dönt, itt a beszéd ideje. Túl kellett esnünk ezen a „Jae Min kerül MaRit” dolgon, remélem, most már vége ennek. Vajon mit akarhat MaRi? Szerintem tutira nem szerelmet vallani. Talán lesz egy „végleges” szakítás? Meglátjuk.

One Piece 655-660. fejezet – Punk Hazard

                Luffyék a vad tengeren hánykolódnak, s mivel a víz egy része „ég”, a fogott zsákmány is szénné ég. Ekkor egy hívást kapnak a szigetről, amit Punk Hazardnak hívnak, s a hívó fél arról panaszkodik, hogy gyilkolja őket a szamuráj, meg nagyon hideg van. Smoker is fogja az adást és a sziget felé tartanak. A SH csapat szokás szerint több részre szakad, az egyik fele: Luffy, Zoro, Robin és Usopp a szigetre tartanak, ami nagyon forró. A hátra maradt tagokat ismeretlen figurák altatják el gázzal és Brook kivételével elviszik őket egy titkos börtönbe. Luffyék eközben egy sárkánnyal küzdenek, s feltűnik egy szárnyas csaj is. A végén egy pár beszélő lábbal maradnak Luffyék, s a lábat magához tapasztja a kapitány, miközben felfedezik, hogy a sziget kétfelé van osztva, egy hideg és egy forró részre. Brook szól Luffyéknak, hogy a hideg területen van, menjenek oda ők is, miközben a csontváz egy mellkassal küzd. Luffyék átkelnek hát egy banáncsónakon a folyón, ám furcsa, kentaur szerű lények, plusz óriások azt hiszik, Zorro a gyilkos szamuráj. Namiék a börtönben egy szamurájfejet találnak, aki a fiáért jött. Így kiszöknek, s eközben óriás és egyéb gyerekeket szabadítanak ki, akik állítólag betegek, de valószínűbb, hogy csak elrabolták őket. A szigeten van egy „mester” aki folyékony vagy inkább gázos alakban van. Mi ő? Smokerék sok akadályt legyőzve bejutnak a szigetre, ahol Lawba bukkannak, akiről kiderül, hogy shichibukai lett időközben. Law távozásra utasítja Smokert, mondván, ha itt lenne Luffy, akkor kinyírná. Ekkor felbukkan Nami, Sanji, Chopper, Franky és a gyerekek, így Law kénytelen harcba bocsátkozni Smoker ellen. Apropó, ez az a sziget, ahol Aokiji és Akainu harcolt, azért ilyen furcsa. Nagyon tartalmas öt fejezeten vagyunk túl, talán az egyik legőrületesebb bevezető egy új arcba. Még nem tudni, ki az igazi ellenfél, szerintem nem az óriások, hanem a „mester”. Erről szól a One Piece, az ember kapkodja a fejét jobbra-balra, nehogy átsiklás legyen egy fontos momentum felett. Mondanom se kell, a leírásom csak vázlatos, ennél több volt a fejezetekben. Arról nem is beszélve, hogy fergetegesek voltak, szórakoztatóak és bizony többször elolvastam egymás után a 660. fejezetet, annyira jó volt.

Good Ending – 114-118. fejezet – Seiji önmaga, Shou dühös

                 Hogy a perverz olvasóknak is jusson valami, egy szerelmes pár elől menekülve egy szűk öltözőszekrénybe kényszerül menekülni Utsumi és Yuki, ahol nagyon egymáson vannak. Perverz gondolatai ellenére azonban Seiji úriember marad és Yuki sem használja ki a helyzetet. Shou aggódik, amiért a fiú nem hívja őt, de végül csak utoléri Seiji sok sikert kívánva a lánynak a vizsgájához. Közeleg a fotó-kiállítás, Seijinek a „Valami fontos számomra” témában szeretné lefényképezni barátnőjét, Shout, aki ettől csak még boldogabb lesz. De Seiji kicsit sokat beszél Yukiról, ezt Shou se bírja tovább és kiakad. Utsumi profi módon leszereli a lányt és dúl a szerelem. A suliban mutogatja gépén lévő képeket, majd lefotózza a barátait, majd délután kattint még egy fotót titokban Yukiról. Mivel nem tudja, melyik képet adja be, odaadja az összeset, hogy válasszanak ki belőle egyet. Egyet találhattok, hogy melyik kép lesz a kiválasztott. Igen, a Yukis. De előtte még találkozik Shou és Yuki, Shou rákérdezz Yuki érzéseire Utsumit illetően, Yuki hitelesen hárít, Shou megnyugszik. Seiji Yukis képe is díjat nyert. Shou sírva elrohan, Yuki pedig könnyes szemmel nézi a képet. Shou kiakad Seijire. Meh, nem tudom ki-mit érdemel ebben a történetben, de Shou nem ezt az biztos.

Reklámok
Kategória: Beelzebub, Detective Conan, Folytatása következik, Good Ending, manga, manhwa, One Piece, Orange Marmalade, shoujo, shounen, webtoon | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s