Folytatása következik – Orange Marmalade, Beelzebub, Detective Conan, Good Ending, One Piece

Orange Marmalade 54-60. fejezet – Áh, szóval szeretem!

                 Yae Min flashbackkel indítunk, s szomorú gyerekkora jut eszébe MaRi elutasításáról. Illetve a lány még nem utasította el, csak kerüli. Szóval MaRi beszélni akar a fiúval. Elmondja, hogy kicsit zavaró, hogy a srác feltűnően kerüli őt és ezt mások is kezdik észrevenni. Jae Min megmondja a tutit, hiányzik MaRinak az, hogy utána kajtat a fiú, talán a lány még a bolondját is járatta vele. De Ő, Jae Mi komolyan gondolta azt, amit mondott, de erről többet nem hajlandó beszélni és elmegy. MaRi úgy dönt, ha ő így, akkor ő is úgy, vagyis nem fogja érdekelni, hogy mit tesz Jae Min, legyenek egymás számára idegenek. Aztán MaRi feltűnően jókedvű lesz, legalábbis boldognak tetteti magát, ha tudja, hogy a fiú a közelében van, ráadásul Jae Min minden szavára rákontráz valamit. Jae Min kezd kiakadni, há’ mi ez itt? Majd beszél a lánnyal. Szóval, miért mész az idegeimre? – kérdi Jae Min. MaRi szerint, mivel a fiú levegőnek nézte eddig is, nem kéne így felkapnia a vizet és nézze továbbra is levegőnek. Jae Min szerint MaRi akarta, hogy Jae Min hagyja őt békén, szóval most hol itt a gond?  Mit teg? MaRi ekkor rájön, hogy totálisan bele van zúgva a fiúba és most nem tudja, mit tegyen. Jae Min is gondolkozik a dolgon, majd mikor újra találkoznak, MaRi elmondja, hogy nem tud mit mondani arra, hogy járjanak-e, hiszen nem utálja Jae Mint. Szóval most nem tudja, mi tévő legyen. Jae Min megnyugszik és örül ennek a válasznak.

A szemüveges lány is rájön, hogy MaRi vámpír, de szerencsére jól alakulnak a dolgok. Úgy tűnik, a barátai elfogadják így. Vajon Jae Min is ezt tenné? Szöszi lány hiába koslat Jae Min után, ezért ismét MaRit akarja bosszantani. A lány táskájában azonban megtalálja a „paradicsom levet”. Vajon arra is rájött, hogy mi is MaRi valójában? A vámpírsrác nevetségesnek tartja MaRi szerelmi vonzódását és figyelmezteti a lányt, hogy ebből csak bajok lesznek és Jae Mi sosem fogja őt vámpírként elfogadni.

Jó látni, hogy azért kicsit haladtunk előre is, s annak ellenére, hogy ez egy tipikus szerelmi huzavona, élvezetes és alig várom már a következő fejezeteket. Most fel van dobva a labda, kérdés, hogyan és ki csapja le. Éééés egy kirándulás is tervbe van véve, úgyhogy szerintem a következő fejezetekben szöszke befenyíti MaRit, hogy „szakítson” Jae Minnel, s majd a kiránduláson kiderül minden.

Beelzebub 147-154. fejezet – Az okinawai gyereknevelő badass találkozó

                  Szóval, irány Okinawa! A repülőgépen nagy az izgalom, amit egyesek nagyon jól, mások kevésbé jól tudnak leplezni. Hajime például az unokahúgát is kénytelen magával vinni, s apja is a repülőn van, bár ő a következő járattal megy is haza. Szegény Furuichit még itt is kísérti AlainDelon. Toujou megtalálja az okinawai különlegességet, a chinsoku nevű édességet, aminek a neve hasonlít a japán „pénisz” kifejezésre, ezért minél többször mondja ki ezt az ember… annál viccesebb. Már pedig Toujou ahol felbukkan, ott muszáj megemlítenie ezt. De „hőseinken” kívül más delikvensek is eljöttek a kirándulásra, akiket „hőseink” egy-két ütéssel helyre tesznek. És megismerkedünk egy Oga-hasonmással, pontosabban egy verekedős, gyereknevelő sráccal is, aki bivalyerős, úgy hívják, Aiba. Oga egy játékfőhős nevével mutatkozik be, Madason, míg Aiba ráhajt Aoira. Aoi démonja is eljött a kirándulásra, így Aoi kénytelen a WC-n lehúzni őt, hogy megszabaduljanak tőle. De jön a bosszú! Ha lehúzta őt a WC-n, akkor a démon segít Aibának megszerezni Aoi szívét. A tökéletes bosszú? Hát nem. De azért vicces. J

Szegény Beelbe belezúg Aiba húga, akinek hobbija az olvasás és a jóslás. Így megtudjuk, kinek mi az állatövi jegye. Furuichi mindenről lemarad hasmenés miatt. Kint egyes fiúk összebalhéznak, míg bent a lányok megbánják, hogy Hildával mennek fürödni, mert rájönnek, mégis csak neki van a legnagyobb melle.

A második napon hőseink egy nagy akváriumhoz, vagy nem is tudom, hogy hívják ezeket, szóval, oda mennek delfineket, bálnákat meg ilyesmiket nézni. Furuichi kimarad a „chura” poénból, Aoi pedig kicsit kényelmetlenül érzi magát, hiszen Oga mellett ott van Hilda is. Aiba, Aoi bosszúálló démonjának tanácsára felteszi a nagy kérdést Ogának, melyik csaj tetszik neki jobban. Mielőtt Oga reagálhatna, Aoi kiüti őt egy hangos Neeeeeee!- kiáltással. A delfin előadáson Beel kerül nagyon rossz helyzetbe, ugyanis Aiba húga ás Hajime unokahúga is a kis démonhercegre pályázik. Na kit választasz? Beel, okos férfiként egyenesen „apuci” vagyis Oga mentő karjaiba rohan és elzárkózik a válaszadástól. A kislányok átteszik az egymással való leszámolást későbbre. Toujou és Kanzaki úgy tűnik, nekimennek Aibának, vagyis igazából Toujou megy neki Aibának. Kiderül, hogy mindketten bivalyerősek, de nagy leszámolásra nem kerül sor. Egyelőre. A Kanzaki Hajime kis unokahúga elveszik, de rátalálnak Aoi nővérei. Aztán az egyik lánnyal újra elvesznek- ennek vége pedig az, hogy elrabolják őket. Kanzaki és Toujou jönnek megmenteni a lányokat, de akad még valaki, aki segít nekik, mégpedig Himekawa. Lányok megmentve, rosszfiúk kilapítva, majd jön a nagyfőnök, Aiba.  Aiba a banda főnökével szeretné lerendezni a dolgot, s meglepődik, hogy az nem más, mint Madason (vagyis Oga). Aiba kitalálja, hogy a harc tétje ne csak az legyen, hogy ki a Jani, hanem maga Aoi is. Ekkor jön rá a lány és Oga, hogy a kis démonunk segíti hátulról Aibát, így mindkettőt kiüti Oga.

Vicces, szórakoztató nyaralás Okinawán, igaz BB stílusban. Azt hiszem, remek kikapcsolódás a rajongóknak, akiket továbbra is óva intenék az anime verziótól, mert jót még nem igen hallottam róla.

Detective Conan 810-814. fejezet – Sera és Okiya ismét gyanús

                Maga az ügy nem nagy durranás a háttéresemények már inkább azok. Ai nem szívesen marad egy kocsiban Okiyával, de amikor úgy látja, hogy elaszik a férfi, meg akarja nézni a nyakát. Vajon mi lehet ott? Okiya leállítja, hogy az már nem Ai hatásköre. De gyanús, de gyanús. A következő ügy jó felütéssel indul, Yusaku Kudo megoldatlan ügye címmel, ám az ügy maga elég elmegy-kategóriás. Na de történnek itt fontosabb dolgok is. Okiya rájön, hogy Conan=Shinichi, Sera rossz gyereknek nevezi magát és Ran rákérdez arra, hogy Conan, ugye Conan-e? Mert durván hasonlít Shinichire.
Összességében a 814. fejezet az utóbbi idők, s talán nem túlzok, ha azt mondom, évek egyik legjobb fejezete volt. Legalábbis nekem tuti kedvenc, mert volt benne ShinxRan, titokzatos Sera és troll Okiya.*___* Állítólag  következő fejezetekben folytatódik ez az egész. Bár le merném fogadni, hogy Detective Boys ügyet kapunk a nyakunkba. Meh.

Good Ending 119-124. fejezet – Szálak elvarrása

Szóval Shou elrohan a nagyvilágba és Seiji végül úgy dönt, egyszer és mindenkorra tisztázza a dolgokat. Hagyja, hogy Shou leüvöltse a fejét és jól pofánvágja. Seiji elismeri, hogy voltak érzései Yuki iránt, de amikor Shouval volt, az mind őszinte pillanat volt. Nagy meghatódás. Seiji eldönti, hogy most vagy soha, elmennek egy Love Hotelbe és megtörténik a dolog. És boldogok. Ez ebben a mangában mindig egy rossz ómen. Shou elballag, mármint a suliban ballagás volt, s dúl a szerelem. Seijiék már harmadikosok. Izumi sejti, hogy a dolog nem fog sokáig tartani Shou és Seiji között. Risa jön és megköszöni Izuminak, hogy megmentette anno a perverz pasitól. Risa továbbküzd, hogy Seijit elcsábítsa, Izumi meg segít neki, mert volt egyszer egy unokatestvére, akibe szerelmes volt, de a lány házasodni készült. Ám a vőlegény lelépett a pénzzel a lány öngyilkos lett. Talán Izumi bele fog szeretni Risába, mert pont úgy néz ki, mint a halott unokatesója. Naná!

Seiji és a régi haveri kör elmennek egyet szórakozni, Shou nélkül, ami nem baj, mert Shou bízik párjában. Így a haveri társaság együtt játszik mindenfélét és a vesztes párosnak minig végre kell hajtaniuk valami büntetést. Seiji és Yuki a „pokki” játékot kapják, vagyis a csokis ropit két végéről kezdik el enni, amíg vagy össze nem ér a szájuk, vagy el nem törik a ropi. Seiji és Yuki látszólag lazán benne vannak, de Yuki „összeroppan”. Még nincs túl Seijin. Komolyan mondom ez már nevetséges. De sebaj, tudjuk, hogy Yuki és Seiji jön össze a legeslegvégén. Aztán ott van még Kouno, aki azt hitte, végre randira megy, erre ott van Seiji és Shou is. De végül csak kinyög egy szerelmi vallomást.

Úgy tűnik az író kezdik elvarrni a szálakat, már csak szét kell szakítania a „tökékletes” párt, Shout és Utsumit. Vajon hogy teszi ezt meg? Szerintem Shou fogja dobni Seijit. Azt hiszem.

One Piece 661-665. fejezet Ceasar Crown

            A borítókból kiderül, hogy Hannyabal lett a börtön új igazgatója, s meg is hízott, míg Magellanból igazgató-helyettes lett. Sadi-chan beleszeretett a megnőtt Saldeathbe, lesz egy új szörny is.

Luffy, Zorro, Robin és Usopp nehezen tudnak átjutni a fagyos folyón, mert a túloldalról banditák lövik őket, élükön Brownbearddel, akinek időközben kentaur lábai lettek. Míg a tóban cápákkal küzdenek, megérkezik Brook a felmentősereg. Luffyék kijutnak a partra, agyonfagyva és megbeszélik egymást között, hogy ki kinek a kabátját veszi el (mármint, hogy melyik bandita kabátja jó nekik). Law nem hagyhatja valamiért, hogy túl messzire jusson Sanji, Nami, Franky és Chopper, ezért megcseréli a személyiségüket. Így Nami testébe kerül Sanji, Chopperébe Franky, Sanjiéba Chopper és Frankyébe Nami. S Law csak most bekményít be rendesen, nem hagyja, hogy bármi kiszűrődjön a szigetről, így minden kapcsolatot elzár a külvilággal és keményen harccol Smoker ellen. Tashigi is belép a képbe, de rögtön ketté is hasítja őt Law, majd azt mondja a nőnek, hogy a gyengék nem választhatják be a haláluk módját. Smoker jön megmenteni Tashigit és folyik tovább a harc. Luffyék haladnak előre, immáron Brownbeardék nem őszinte és végképp nem önkéntes segédletével. A „Mester” dühös, hogy a gyerekeket meglátták a Tengerészek, meg hogy itt vannak Luffyék is a szigeten, meg Law nem intézte és üldözte el az összes betolakodót. Smoker felteszi a nagy kérdést, hogy ki itt a hunyó, mire Law visszakérdez, hogy nem a Tengerészetnek kéne ezt tudnia? Hiszen ők állnak mögötte. Law ekkor ellopja Smoker konkrét szívét. Smoker sakkban van tartva ezzel. Most mi lesz?

Luffy előbukkan, s örül Lawnak, hiszen anno megmentette az életét. Law szerint nem tartozik Luffy semmivel, mert amit tett, azt csak úgy tette, nem azért, hogy viszonozzák. Különben is kalózok és ellenfelek. Luffy azért megköszöni a régi segítséget. Ekkor jön vissza Tashigi, s látja, hogy Smoker szíve helyén egy lyuk tátong, s bosszúra szomjazva nekiront Lawnak, akinek ebből már nagyon elege van és kicseréli Tashigi és Smoker lelkét. Law elküldi Luffyt, mondván, megtalálja, amit keres, ha arra megy. Sanji alig bír magával, hiszen most Nami testében van. A gyerekek nem bírnak már futni és nagyon fáznak is, ezért a szamuráj fej egy „varázslattal” ruhát varázsol rájuk. Kiderül, hogy ő is evett Ördöggyümölcsöt. Luffyék összetalálkoznak végül Sanjiékkal. A szamuráj visszakapja a lábát, Luffy szomorú, hogy elveszti a „pótlábait”, de hamar felvidul látva szürreális képet, hogy a csapat fele lelket cserélt. Smoker rájön, hogy az ellenfelük Ceasar Crown (vagy Clown), aki hajdanán nagy tudós volt, mint Vegapunk. Az is kiderül, hogy nagyon sok gyerekrablást elhallgattak Smokerék körzetében. Könnyen lehet, hogy áruló van köztük. CC engedélyt kap arra, hogy mindenkit megöljön a szigeten és így is szeretne tenni. Egy kívülálló „Joker” nevezetű egyén segíti eltusolni az ügyet. Állítólag ezen a szigeten kísérletezett Vegapunk, amíg fel nem robbant valami. A bötöntöltelékek ott maradtak a mérgező szigeten, s őket CC mentette meg, majd később Law adott nekik lólábakat. CC –t megváltóként tisztelik, valójában azonban egy pszichopata, aki mérgekkel és drogokkal kísérletezik, s a gyerekek emiatt  nőttek meg és váltak drogfüggővé. A szamuráj elmegy a torzójáért egyedül, így Brook, Zorro és Sanji, Nami testében elmennek utánuk, míg Luffyék a Mesterhez indulnak, a gyerekekre Chopper vigyáz Sanji testében és Nami, Franky testében. Zorroékat valaki legyőzte a hegyekben, eközben Law elviszi CC-nek Smoker szívét. A Yeti Cool Brothers páros pedig elindult vadászni Luffyékra.

Reklámok
Kategória: Uncategorized | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s