Cage of Eden – véget ért a manga SPOILER!!!

cage-of-eden      Amikor a legutóbb írtam erről a mangáról, akkor még nem tudtam, hogy hirtelen már csak három fejezetre leszünk a végétől. Megdöbbentő volt, s bár elfogadom, hogy olyan lett a vége, amilyen, azzal sokan egyetérthetünk, hogy végső soron csalódás volt.

Csak nagyon röviden arról, mi történt az utolsó fejezetekben: Hamar megtalálják a gyógyírt a veszélyes anyagra, ami szerencsére csak szájon át okoz komoly gondokat. Hőseink azt feltételezik, valaki direkt mérgezte meg a sziget lakóit, úgy hogy vagy az innivalóba vagy az ételbe rakta. Akira Sengoku nem mást talált, mint utolsó fényképét édesanyjával. És miután kinyitják a legfontosabb termet, kezd összeállni a kép. Kint az őslény nagy kalamajkát okoz, de végül minden jóra fordul és észreveszik, hogy az épület pont úgy néz ki, mint az iskolájuk. Bent pedig felfedezik, hogy a terem egy emlékhely a repülőgép-szerencsétlenségben eltűnt kétszázakárhány utasnak. Mindenki fényképe ott volt, akik a gépen utaztak. Hőseink ledöbbennek. Bár ők nem tudják, pontosan mi történt, mi olvasók visszautazunk a baleset idejére. Sengoku anyja összetörik, akárcsak igazi Miina nagyapja, aki hatalmas vagyonát kész feláldozni arra, hogy emléket állítson unokájának és valóra váltsa az álmát, hogy igazi őslényeket alkosson. A nagypapa Sengoku anyjára bízza az “Éden projektet“, aminek a lényege, hogy a repülő eltűnésének helyszínén felhúznak egy szigetet, labort és ott őslényeket alkotnak. Mire Sengoku anyja öreg lesz, a sziget elkészül, de még üres. Akira anyja abban hitt, hogy fiáék egyszer eljutnak erre a szigetre és ezért alkotta meg az egészet. Szóval, úgy 150-200 év minimum eltelt a baleset óta. Akiráék pár évig a szigeten maradnak, majd egy masszív hajón elhagyják azt, hogy megnézzék, mi lett az emberiséggel. Hisz, aki a szigeten szabadjára eresztette a biofegyvert, talán máshol is erre készült. Egy biztos, hőseink bárhol vannak, amíg barátok közt vannak, számukra ott lesz az Éden.

A mangát valószínűleg elkaszálták, a Nishikioris részek népszerűtlensége miatt. Talán ez az egy ép magyarázat van arra, hogy ilyen összecsapott lett a vége. Én elfogadom a sok megmagyarázatlan dolgot, s azt mondom, ez is egy fajta lezárás. De… egy ilyen sorozatot így lezárni olcsó húzás volt. De legalább le van zárva valahogy. Most, hogy elolvastam a mangaka előző művét, hatalmas csalódás a Cage of Eden vége, mert sokkal többre volt hivatott és többet érdemelt volna. És mi, Olvasók, is.

Reklámok
Kategória: Cage of Eden, manga | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s