A riviéra vadorzói – Film a stílusos csalókról

rivieravadorzoiAz 1988-as film elegáns, humoros, stílusos és legnagyobb szerencséjére két remek színész játszotta a főszerepeket.

A történet dióhéjban: Lawrence (Michael Caine) a riviérán dolgozik, egy csaló. Hiszékeny nőktől csal ki pénzt azt tettetve, hogy ő egy száműzött herceg. Egy vonaton megismerkedik a kisstílű csalóval, Freddyvel (Steve Martin). Miután leesik a tantusz mindkét félnek, hogy kollégáról van szó, kapcsolatuk és életük átalakul.

A történet nem egy különleges nagy valami, de mindig számíthatunk arra, hogy a főhősök kivágják magukat a legeszementebb helyzetből is. De vajon lehet-e egy csalónak erkölcse? Meddig mehet el?

A helyszín mesés, gyönyörű, a mai filmekben elcsépeltnek mutatják be a tökéletes tájat, itt azonban varázslatos és nagyon igazi, hiszen minden ott játszódik a helyszínen, nem pedig a zöld kockában.

A humort nem elsősorban a viccek, sokkal inkább a karakterek hozzák, akik tehetségükkel eladták a filmet. Mással elveszett volna a varázsa, ehhez igazi színészek kellettek, akik közt megvan a harmónia.

Reklámok
Kategória: film | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s