Frozen – Jégvarázs – A nagy Disney siker

Frozen

Volt szerencsém 3D-ben megnézni a filmet, s azt kell mondjam, hogy: Végre! De rég láttam egy tök jó Disney rajzfilmet.

Elsa és Anna testvérek, akik eltávolodnak egymástól, mert Elsának különleges ereje van, s fél, hogy bántaná vele a húgát, mint ahogy azt gyerekkorukban egyszer tette. A mit sem sejtő Anna végül kiereszti a szellemet a palackból és Elsa varázsereje, hogy mindent jéggé változtat, mindenki számára ismert lesz. Így vajon el tudják fogadni az emberek?

A film több szempontból is jól sikerült. Egyrészt a számítógépes technika lehetővé tette, hogy a képi világ csodálatos legyen. A történet fő pillére a testvérkapcsolat, ami szintén remek húzás volt, külön pacsi a hóemberért, Olafért, akit bár nem kedveltem, de nagyszerű szimbóluma volt a testvéreknek. A fordulatok rendben voltak, ahogy a történet is. A főzene remek, szinte minden nyelven telitalálat. Talán eggyel több dal van benne, mint amennyi kéne, de tennem tudom, melyik is az igazából.

A film bemutatja, hogy attól, hogy félelmetes ereje van valakinek, még nem biztos, hogy rosszra akarja használni. Elsa szülei sajnos nem jöttek rá, hogy lányukat nem halálra kell ijeszteni azzal, ha használja az erejét, megöli a tesóját, hanem segíteniük kellett volna abban, hogy az erejét jóra használja és biztonságosan. A trolloknál is hagyhatták volna őt, még az is emberségesebb lett volna annál, hogy egy anti-szociális személyt neveltek belőle.

Az, hogy a Disney mer változtatni, és Elsából jó Hókirálynőt csináltak, meghozta a gyümölcsét. Nincs kétségem afelől, hogy lesz második része is. Hogy az vajon fel tud-e az első film sikeréhez emelkedni… nos efelől már erős kételyeim vannak, mert ha valamiben gyenge a Disney az a film folytatások(természetesen vannak kivételek), de elég csak az Aladin vagy a Pocahontas második részeire gondolni. Nem azt mondom, hogy rosszak voltak, de nem véletlenül emlékszünk inkább csak az elsőre belőlük.

Szóval a Jégvarázs mert egy kicsit merészebb lenni és ez eredményhez vezetett.

Reklámok
Kategória: amerikai, rajzfilm | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s