Sailor Moon Crystal – Sailor Moon anime újratöltve

sm

 

Előszedtek egy jól bejáratot sorozatot és készült belőle egy remake, ám ezúttal az anime sokkal jobban követi a manga eseményeit és a rajzstílusa is jobban hasonlít rá.

Van, akinek bejön, van akinek nem. A történet ugyanaz, csak a fillerek nélkül és manga szerint megy. Hihetetlen, mennyire eltért az eredeti anime a mangától, nem?

Szóval jó vagy sem? Nos, a közönség szerint igen, ugyanis berendelték a következő évadot is. Ami szintén kicsit másabb, mint amit az animében láttunk.

Kezdjük a jó dolgokkal: a rajzolás az esetek nagy részében nagyon szép, nagyon tetszik hogy az esetek 95%-ban nem térnek el a mangától és hogy Tuxedo Mask nem egy dilis, rózsát dobálgató álarcos megmentő, hanem egy normális pasi. Sokkal szimpatikusabb lett, mint az eredeti animében.

Negatívumként felhozhatom esetleg azt, hogy én nem szeretem annyira a CGI átváltozást. Nem rossz, de… nem az igazi. És a rajzolás sem mindig szép. A fillerek hiánya miatt nem mutatkozik meg teljesen a mellékszereplők karaktere, amit bár a bemutatkozó részükben igyekeztek ábrázolni, mégis szívesen látnánk csak 1 darab fillert, ahol a lányok jobban összejönnek és megmutatják, hogy kicsodák. Na de erre váló a második évad. Talán.

Sajnos, néha túl gépies, és mű egy-egy szereplő, igazán sajnálatos, hogy erre nem fordítottak kicsivel több gondot, pedig a mangában is több lelke van a szereplőknek, mint ebben a feldolgozásban. Chibiusa karaktere lényegesen jobb lett, nem egy idegesítő kis ripacs, hanem, egy kislány, aki kezd felnőni.

Összességében ez egy ügyes feldolgozása a mangának, szerintem érdemes volt megcsinálni. Ha valami, a Sailor Moon reboot igazán hiányzott az animék sorából. Nem olyan, mint a régi, de nosztalgiázásnak, vagy azoknak, akiknek hiányzik a sorozat igenis jó.

Reklámok
Kategória: anime, shoujo | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s