Csillagok között – Egy gigantikus film

CSK

Sok érv és ellenérv szól e film mellett, az emberek vagy szeretik, vagy utálják. Én az előbbi csoportba tartozom és megpróbálom írásba foglalni nagyobb spoilerek nélkül, mit is gondolok erről a műről.

A történet egy nem meghatározható, de nem túl távoli jövőben játszódik, ahol a Föld kezd egyre lakhatatlanabbá válni, s olybá tűnik, hogy az akkor ifjú generáció lesz az utolsó, aki még el tud élni rajta. Főszereplőnk, Cooper (Matthew McConaughey), belekeveredik az emberiség utolsó reménységének tartott projektbe, ahol egy űrutazással kutatna egy olyan hely után, ahova az emberek költözhetnének a földről. Mindehhez csupán egy féreglyukon kell utaznia társaival és a korábban elindult kollegákat felkutatnia, hogy milyen eredménnyel jártak a bolygók elemzésével, amiket ők látogattak meg egyedül. Eközben a lánya, Murph, és a fia a Földön maradtak és nehezen viselik a helyzetet.

Szeretem a sci-fit, és ez a film pont megfelelt az ízlésemnek, kellően tudományosnak adta elő magát és kellően érzelmes volt. Sokan azt vetik a szemére, hogy a film tudományosnak hiszi magát, noha valójában semmi alapja sincsen és lehetetlen még a feltételezés, hogy az űrutazás vagy a dimenziók olyanok lennének, mint a filmben. Erre csak azt tudom mondani, hogy a sci-fi=science fiction, vagyis tudományos fantasztikus, és a Star Wars sem sokkal valószínűbb, mint, hogy McConaughney egy másik dimenzióban szórakozik.

Szóval számomra kielégítő volt a tudományos rész, az öreg professzortól kezdve egészen az űrbéli eszmefuttatásokig.

A film fajsúlyos része természetesen az apa-lánya kapcsolat, ez adja a film dinamikáját és a legtöbb könnycseppet is ez facsarja ki. Én legalábbis kétszer elpityeredtem a film során. Mondanom sem kell talán, de szinte mindegyik színész remekül teljesített, külön jó pont volt látni egy ismert színészt a film közepén, akivel nem is reklámozták a filmet. Anne Heatheway is jó volt, bár kicsit gyengébb, mint Sandra Bullock a Gravitációban. Nem tudom, Anne H., nem volt teljesen hiteles.
További jó pont jár a karakterfejlődés és a robotok. A látványra sem lehetett panasz és a történet is megállta a helyét a hosszú film alatt.

A moziból kiérve még hetekig elmélkedtem rajta, mi lehetett azután és hogy ez így lehetséges, én mit tettem volna és egyebek.

Egy igazi nagyszabású film, lassú kezdettel, de szerintem szükség volt rá ahhoz, hogy felépítse a film többi részét. Nagy vállalkozás és nagy film. Ezt tudom mondani róla, és azt, hogy teljesen megérte megnézni.

Nem mindenkinek tetszik, van, aki szerint bonyolult, pedig igazság szerint, főleg a sci-fi körben jól mozgók, vagy a kreatívabbak meglátták benne azt, ami. Ezt csodálatos grandiózus történetet.

Reklámok
Kategória: amerikai, film | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s