Skyfall – James Bond

skyfall

Nehéz a történetet bemutatni anélkül, hogy ne lennék nagyon spoileres, így maradjunk annyiban, hogy csak picit árulok el dolgokat a filmből és inkább a véleményem, semmint a történet túl mélyenszántó elemzése fog következni.

Ez az első James Bond filmem. Mielőtt még bárki azért kötne bele a kritikába, mert nem érteném az összefüggéseket és azért az a véleményem, ami, hozzá kell tennem, hogy természetesen előtte is ismertem James Bond figuráját, M-t, Q-t, rázva nem keverve stb., hiszen ezek már valahol a filmes kultúra részei.

A film képvilága elragadó volt, a jeleneteket jól összerakták, tetszett az akció és az ellenfél motivációja. M kifejezetten tetszett, ahogy Daniel Craig is jó volt, és Eve karaktere is. A főcímdal és a hozzá tartozó bevezető is nagyon hatásosra sikeredett.

Mindezzel együtt valahogy számomra nem állt össze a film egy egésszé, nem éreztem a közönyön kívül semmi mást. Egy filmnek elment, de többször nem nézném meg. Nem ragadott meg. Talán mert sosem láttam még JB filmet ezelőtt? Nem tudom. De unalmas volt, annak ellenére, hogy jó jelenetek voltak benne. Azon én túllépek, hogy Bond minden nőt megkap így vagy úgy, bár szegény Daniel Craig nem az a szívdöglesztő pasi sem hangilag, sem külalakilag, akire azt mondhatnánk, hogy neki minden csaj megvolt. Ezen a fronton kicsit hiteltelen. Hiába történt a végén, ami volt, és hiába szerettem a karaktert, aki végül meghalt, nem éreztem semmit.

Javier Bardem karakterének meleg részét kicsit túl játszotta, én klissésnek éreztem. Ettől függetlenül félelmetes, egyedi ellenfél volt és nagyon karakteres.

A Bond lány annyira jelentéktelen volt, hogy nem is emlékszem már rá. A női karakterekről kiderült, hogy terepmunkára alkalmatlanok, irodában viszont helytállnak rendesen, ami félig meddig jónak mondható. Legalább M és Eve emlékezeteset alkotott. Ők az igazi Bond-lányok, nem az a két másik no-name akárkik, akiket James megfektetett egy kicsit.

Szóval hiányzott a filmből valami kapocs, valami, amit nem tudok megmagyarázni, csak azt érzem, anélkül a film üres volt és ennél fogva túl hosszú is.

A csavarok jók voltak, a karakterek is és a jelenetek és mégis valami hiányzik. A James Bond varázs? Ki tudja.

Reklámok
Kategória: angol, film | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s