Dumb és Dumber – A dilibogyók

dumb_es_dumber

A ’90-es évek egyik, ha nem a legjobb vígjátéka és pont. Szinte minden része, pontja kiváló, vicces, minden poén üt és az utolsó percig tartja a humorát.

Lloyd (Jim Carrey) és Harry (Jeff Daniels) régi jó cimborák, együtt laknak és igazából egymáson kívül nincs senkijük. Úgy tűnik, szerencséjük sem, mert sem a csajok nem buknak rájuk, sem a munkahelyük nem tartja őket alkalmasnak. És hát mindketten nagyon ostobák. Lloyd egy Aspenbe utazó nő, Mary Swanson/Samsonite, aktatáskáját megtalálja a reptéren és arra készül, hogy visszaadja neki azt. Ám a táskában váltságdíj volt, Mary férje számára. Míg a két dilibogyó Aspenbe tart, utánuk ered a bűnbanda és bizony nem csak hogy hosszú az út a síparadicsomba, de még ott is igen nehéz boldogulnia a párosunknak, akiket az ostobaságuk, pechük és a szerencséjük egyszerre hajt.

Egy ízig-vérig ’90-es évek beli film. Le se tagadhatná. Jim Carrey egy-két éven belül három filmben is szerepelt, (Maszk, Ace Ventura és a Dumb és Dumber), és mindegyiket nagyszerű, szórakoztató történetként tartjuk számon. A humor az, ami eladja az egészet és két főhősünk alakítása. Fenomenális. Aki még nem látta, annak csak ajánlani tudom.

Reklámok
Kategória: amerikai, film | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s