Thor filmek 1. és 2. rész

thor12.jpgA Marvel univerzumba viszonylag későn, pár éve kapcsolódtam bele, de igyekszem behozni a lemaradásomat. A Thor filmek nem igazán tartoznak a kedveim közé, de mégis egész jók.

Az első részben megismerkedünk az alapszituval, a karakterek külalakja, jelmezei nagyon jól mutatnak. Kapunk egy testvérharcot, konfliktust és egy megszelídülő főhőst. A második részben még nagyobb veszély, világok közötti harc, élvezhetőbb konfliktusok és látszólagosan megoldódó Loki problémák.

Nos, az első filmet annyira nem kedveltem meg. Egy egyszerű, közepes film, amit Asgard dobott fel leginkább. A film jó humorú és tetszett a téma választás is, hogy Thorból, az öntelt istenségből egy bölcsebb istenség lesz. Kár, hogy túl hamar jön számára a felismerés, így kicsit sekélyesnek tűnik ez a fajta karakterfejlődés, de a film ennyit engedett meg neki. Egy kis idő a Földön szupererő nélkül, úgy tűnik szelíddé változtathatja az amúgy nagyon önhitt Thort. Tetszett a Lokival való konfliktusa is. Én nem vagyok az a Loki rajongó, de azt meg kell hagyni, hogy sokat tesz hozzá a karaktere a filmhez.

A második film, a Sötét világ már jóval érdekesebb, most hogy ismerjük a szereplőket, jobban el lehet szórakozni velük/rajtuk, nem kell külön mindenkit bemutogatni. Egy veszélyes ellenfél és egy veszélyesebb együttállás izgalmassá tette az egész filmet. Én jobban szórakoztam rajta, mint az elsőn. Jobb volt a film ritmusa. Csak azt sajnálom nagyon, hogy Jane Foster csak egy senki volt a történetben, aki véletlenül rosszkor volt rossz helyen, s bár a film végén végre ő is csinált valami értelmeset, úgy összességében sajnos a filmben elveszett. Persze jobb, hogy nem volt nyálas a film és túl sok szerelmi civódás sem volt benne, de ahhoz képest, hogy milyen jó karakternek tűnik abból, amit látni lehet belőle, nagyon kevésszer csinál is valamit, amit én személy szerint sajnálok.

Mindkét filmben hangsúlyos szerepe van Lokinak, aki közönség-kedvenc, így a következő, harmadik részben is bizonyára viszontlátjuk. Egyszerűen jól van összerakva. Nem egy egyszerű manipulátor, vagy gonosz lény. Egy komplex, esendő karakter, akiben több emberi vonás van, mint a karakterek jó részében. Érthető, hogy miért ő a kedvenc és miért ő viszi el a prímet a filmben.

Összességében jó filmek voltak, bár nem átütő erejűek, sem olyanok, amiket sűrűn újranéznék, vagy akárcsak még egyszer is.

Reklámok
Kategória: Uncategorized | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s