One-Punch Man – Kiütéssel nyer

opmEgy webcomic, ami annyira népszerű lett, hogy most animével hódít és ki tudja még, hova visz az útja.

A One-Punch Man története érdekes, egy ONE nevű ember rajzolja webcomicként, majd egy mangarajzoló engedélyt kért tőle, hogy átrajzolhassa digitálisan, hogy aztán kiadják a sztorit és azóta több mangakötet és egy évad anime és kijött belőle.

Maga az egész Saitamáról szól, aki megunva az unalmas munkanélküli hétköznapokat, elhatározza, hogy a hobbijának él és hős lesz belőle. Egy érdekes edzésmód következtében, hihetetlen erőre tesz szert és meg is kopaszodik. Nincs ellenfél, akit ne tudna legyűrni. De így lassan kiveszik belőle a mókafaktor. Az állóvizet felkavarja Genos, a kiborg, aki Saitama tanítványa lesz.

A történet nem csak remek paródiája a shounen műfajnak, hanem önállóan is megállja a helyét. Nagyon okosan, olykor ironikusan, fejtegeti a hős, hősiesség témakört, miközben a nézőt/olvasót, nem hagyja nyugodni és a klissék halmazán túl képes valami egyedit letenni az asztalra.

Kevés olyan shounen van mostanság, a túltengő piac miatt is, ami ilyen eredeti lenne, épp ez az egyik bája a történetnek. Másfelől, bár elképzelt világban járunk, Saitama problémái nagyon is valóságosak, így könnyebb azonosulni is vele. Kiábrándultsága, kiégése, illetve az ennek ellenére fennálló optimizmusa és életszemlélete modern problémákra világít rá, de mindezt nem lehangoló módon teszi, hála annak, hogy mégis csak egy hős, aki vicces helyzetekbe kerül és furábbnál furább alakokkal találkozik.

Összességében az utóbbi évek egyik legfrissebb, legérdekesebb darabja a shounen világból, ami teljes mértékben megérdemli a rá irányuló figyelmet a közönség részéről és a befektetett munkát az alkotók oldaláról.

Reklámok
Kategória: Uncategorized | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s