Samurai Jack – Genndy Tartakovsky remekműve

mondo_samuraijack3

Réges-rég egy távoli vidéken Aku, az alakváltó ura a sötétségnek borzalmas gonoszságot szabadított a világra. De egy “ostoba” szamuráj, varázskarddal a kezében szembeszegült vele. S mielőtt rámérhette volna a végső csapást Akura, az egy idő-átjárót nyitott, amibe belevetette a szamurájt, aki így a nagyon távoli jövőbe csöppent, ahol az úr és a törvény Aku. Most a harcos keresi a lehetőséget, hogy visszatérhessen saját idejébe, hogy legyőzze Akut. A jövőbeliek csak Jacknek szólítják, így született meg Szamuráj Jack legendája.

A 2001 és 2004 közötti időszakban a Cartoon Networkön futó sorozat gyorsan rajongókra talált. Egyik különlegessége, hogy anélkül is követhető, hogy nagyon értenénk, mit beszélnek a szereplők. Jack, szamuráj lévén igen szűkszavú és szerény ember, szemben újdonsült ismerőseivel, barátaival és ellenfeleivel. A vizuális megjelenítés, a harcok és az egész hangulata magával ragadó, a történet egyszerű, könnyen átlátható, követhető, hiszen mi is annyit értünk belőle, amennyit Jack. Van benne tudományos fantasztikum, dráma, vígjáték, bizarr és egyszerű dolgok. Nem csoda, hogy 2017-ben megkapta az utolsó évadát. Sokáig egy lezáró film volt érvényben, de ez az évad annyira magasra tette a lécet minőségben és kivitelezésben, hogy nagyon sok folytatásos történet megemelhetné a kalapját előtte. Szórakoztató volt, kellően nosztalgikus, hozta a régi hangulatot, de újat is mutatott, ami kimaradt vagy kicsit volt csak jelen az eredeti sorozatban.

Az általában epizodikus történet összekötője az időportál kutatása, a Skót (Scotsman) és maga Aku, aki egyszerre nagyon szórakoztató és felettébb ijesztő ellenfél. És persze a jó harcok. Az első és az utolsó évad megtekintése szerintem kötelező, a leggyengébb talán a 4. évad volt. Aki teheti, eredeti nyelven nézze meg. Le lehet maratonozni és az ötödik évad megkoronázza ezt a remek mesét.

Reklámok
Kategória: Uncategorized | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s